Social

Nicio localitate din Teleorman nu mai are rata de infectare peste 10 cazuri la mie / În opt comune nu a fost confirmat niciun caz COVID-19 în ultimele 14 zile

În județul Teleorman rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut la 2.07 cazuri la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni fiind confirmate 738 de cazuri de îmbolnăvire, conform cifrelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, la data de 25 noiembrie 2021.

Conform cifrelor oficiale, nicio localitate teleormăneană nu mai înregistrează incidență peste 10 cazuri la mia de locuitori, în timp ce în 8 unități administrativ-teritoriale nu a fost confirmat niciun caz COVID-19 în ultimele 14 zile. Este vorba de localitățile Beciu, Bujoreni, Crevenicu, Dracea, Frumoasa, Gratia, Moșteni și Necșești.

De altfel, în toate localitățile rurale ale județului, numărul cazurilor de infectare este destul de mic, între 1 și 20 de cazuri confirmate în perioada de raportare, însă, având în vedere că populația nu este numeroasă, rata de incidență calculată la mia de locuitori este ridicată. Spre exemplu, cea mai mare rată de incidență la momentul actual se înregistrează în Răsmirești – 9.56, comuna cu cel mai mic număr de locuitori – 732. Aici, în ultimele 14 zile, au fost confirmate doar 7 cazuri de îmbolnăvire.

În ceea ce privește localitățile urbane, toate sunt sub pragul de incidență de 3/1000, astfel: Roșiorii de Vede – 2.54, Zimnicea – 2.27, Videle – 2.07, Alexandria – 1.98, Turnu Măgurele – 1.40.

Referitor la numărul teleormănenilor care s-au vaccinat împotriva COVID-19, DSP Teleorman transmite că în 24 de ore 1340 de persoane au trecut pragul centrelor de vaccinare din județ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.