Social

Nici un caz de gripă nu a fost înregistrat până acum – Numărul răcelilor este dublu comparativ cu anul trecut

gripaLa nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, în Teleorman numărul îmbolnăvirilor fiind dublu comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, dar în uşoară scădere comparativ cu săptămâna anterioară de raportare.

Conform statisticii oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, în ultima săptămână de raportare, s-a constatat o uşoară scădere a numărului de viroze respiratorii.

Astfel, la nivelul judeţului Teleorman, în intervalul 09 – 15 noiembrie 2015, s-au înregistrat 823 de cazuri de viroze, cu 15 mai puţine faţă de săptămâna trecută, cele mai multe cazuri fiind înregistrate, ca şi în intervalul anterior celui de referinţă, la grupele de vârstă 2 – 4 ani, 5 – 14 ani, la adolescenţi şi adulţii tineri. În ceea ce priveşte pneumoniile se înregistrează o uşoară creştere a numărului de cazuri, fiind raportate 204 cazuri, faţă de 180, câte au fost înregistrate în săptămâna anterioară celei de referinţă. De această dată, cele mai multe cazuri s-au înregistrat la grupele de vârstă 5 – 14 ani, 48 de îmbolnăviri, 15 – 49 de ani, 45 de îmbolnăviri şi la persoanele de peste 65 ani, 37 de cazuri. De menţionat este că, până la data de 15 noiembrie, nu au fost înregistrate cazuri de gripă. Nici la nivel naţional nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat în această săptămână. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.