Politic

Nici un candidat PP-DD sau ARD din Teleorman nu a obţinut un loc în Parlament

 

Carmen Dumitrescu

Faptul că în campania electorală ARD şi PP-DD au purtat o luptă destul de dură la nivelul judeţului Teleorman a fost destul de clar pentru populaţie. Nu putem uita agresiunile candidatului PP-DD, Alin Bucur la adresa candidatului Adrian Florescu, evidente pe toată durata campaniei electorale, dar nici faptul că cei doi candidaţi au ştiut de la bun început că se luptă unii împotriva altora, pentru că şansa de a depăşi scorul USL era nulă încă din start. Cu toate acestea, se pare că supriza de la alegerile locale s-a repetat şi în alegerile parlamentare din acest an, PP-DD depăşind ARD ca scor la nivelul judeţului.

În ceea ce priveşte Camera Deputaţilor, din totalul de 179,290 voturi exprimate, USL a obţinut 133,388, în timp ce PP-DD s-a situat pe locul al doilea, cu un număr de 21,781 voturi exprimate, candidaţii ARD obţinând la nivel de judeţ un număr de doar 20,065 voturi. Potrivit Biroului Electoral Judeţean, din cele 180,007 voturi total exprimate pentru Senat, un număr de 135,867 s-au îndreptat către candidaţii USL, urmând în clasament PP-DD cu 22,862 de voturi şi ARD cu 19, 717 voturi. Astfel, vorbim la nivelul întregului judeţ despre un scor de 11,19% al ARD la Camera Deputaţilor faţă de 12,14% al PP-DD şi de un scor de 10,95% al ARD faţă de 11,70% al PP-DD.

În ceea ce priveşte Colegiul 3, aici diferenţa între candidatul ARD, Adrian Florescu şi candidatul PP-DD, Alin Bucur, a fost de câteva procente bune în favoarea celui din urmă. Oricum, nici unul dintre cei doi nu a reuşit să întrunească procentul de 16% necesar obţinerii unui mandat, Adrian Florescu obţinând 11,4% şi Alin Bucur 14,70%.

Cel mai bine cotat candidat al ARD la nivel de judeţ a fost Lucian Militaru, acesta obţinând scorul de 15,64%, urmat fiind de candidatul PP-DD, Lucian Iotu, cu 11,72%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.