Politic

Nici Militaru, nici Niţulescu nu au beneficiat de sprijinul organizaţiilor locale PDL

Carmen Dumitrescu

Un lucru deja cunoscut este acela că liderii judeţeni ai PDL Teleorman au solicitat organizaţiilor locale, în număr de 92, furnizarea de propuneri privitoare la cei mai potriviţi candidaţi pentru alegerile parlamentare. Organizaţiile au meditat la subiect, au discutat şi au trimis propunerile lor la partid, aşteptând ca la finalul şedinţei Biroului Permanent Judeţean  din data de 18 septembrie să primească şi confirmarea propunerilor lor. Lucrurile nu s-au întâmplat aşa, pentru că nici în cursul zilei de ieri, membrii marcanţi ai PDL şi personalităţi din conducerea partidului nu ştiau cum stau lucrurile în privinţa candidaturilor, numai câteva nume fiind certe până la această dată.

Însă lucrul cel mai interesant dintre toate este acela că printre propunerile organizaţiilor locale nu s-au aflat nici Lucian Militaru, care era una dintre opţiunile partidului pentru un fotoliu de senator, nici Teodor Niţulescu, care şi-a dorit, cu certitudine să intre în jocul electoral şi, eventual, să iasă deputat la finalul lui. Potrivit unor surse din interiorul PDL, nici Militaru, şi nici Niţulescu nu au beneficiat de sprijinul organizaţiilor locale, astfel că ambii sunt puşi în situaţia de a găsi alte variante de a intra în lupta electorală de la finele acestui an.

Potrivit declaraţiilor date de liderul judeţean al PDL Teleorman, Marian Zlotea, se pare că o parte dintre candidaţii pentru alegerile parlamentare din decembrie sunt deja stabiliţi. Printre ei se numără, aşa cum era de aşteptat, deputaţii care şi-au câştigat deja colegiile în scrutinul precedent şi aici discutăm despre Adrian Bădulescu şi Adrian Florescu. Varianta candidaturii lui Claudiu Crăcea a picat, se pare, locul său pe Colegiul Turnu Măgurele fiind luat de fostul director al Spitalului Municipal Turnu Măgurele, Laurenţiu Bărbulescu. În ceea ce priveşte colegiul Roşiori – Videle, acesta va fi ţinta actualului lider al pedeliştilor teleormăneni, Marian Zlotea, a cărui candidatură este deja o certitudine, din punctul de vedere al Organizaţiei Judeţene a PDL. Între timp, şi Barbu Costel, primarul comunei Suhaia este prins între dorinţa oamenilor de a rămâne în comună şi de a-şi respecta angajamentele faţă de ei şi dorinţa personală de a evolua din punct de vedere politic, fotoliul de deputat fiind o rampă de lansare pentru oricine vrea să facă lucruri importante în politică. Cu toate acestea, Barbu Costel a declarat că mai există posibilitatea unei noi negocieri cu oamenii din comună, în cursul zilei de sâmbătă, când va încerca să le mai explice o dată oamenilor importanţa obţinerii unui mandat de parlamentar pentru comuna sa: “Eu le voi respecta dorinţa oamenilor care m-au ales şi dacă ei vor lua decizia de a mă susţine ca să plec din comună, o să fac asta. Dacă nu, intenţionez să fac aşa cum mi se cere. Sâmbătă voi mai discuta cu oamenii încă o dată şi atunci ar mai fi ultima şansă ca eu să îmi reconsider poziţia. Până atunci, îi rog pe toţi membrii PDL să fie alături de candidaţii stabiliţi şi de preşedintele interimar, Marian Zlotea, pentru că nu vrea decât binele acestui partid”.

Potrivit lui Marian Zlotea, se poartă discuţii cu cei de la Partidul Forţa Civică şi de la PNŢCD, pentru a se stabili împărţirea definitivă a colegiilor în cadrul alianţei. Urmează să vedem dacă în urma acestor discuţii, nume importante ale PDL, precum Niţulescu sau Militaru, nu vor lua decizia de a-şi depune candidatura din partea aliaţilor PDL, fără să trădeze nici cauza electorală şi întărind organizaţia judeţeană a celor din PFC sau PNŢCD.

One Comment

  1. Militaru si Nitulescu isi merita soarta……

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.