Social

Nici la începutul acestui an şcolar, elevii nu vor primi cornul şi laptele în prima zi de cursuri

Şcolarii şi preşcolarii din judeţ nu vor primi, nici anul acesta, laptele şi cornul în prima zi de cursuri, după ce licitaţia pentru achiziţia şi distribuţia de produse lactate şi de panificaţie s-a blocat, din nou, în hăţişul unor proceduri birocratice.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, una dintre firmele participante a cerut instituţiei anularea comunicării prin care era notificată că nu îndeplineşte condiţiile de participare la licitaţie. În prezent, Consiliul Judeţean a răspuns solicitării venite din partea firmei participante, urmând ca, în termen de 10 zile, reprezentanţii acesteia să decidă dacă vor depune sau nu contestaţie.

Pe de altă parte, susţine Adrian Gâdea, licitaţia pentru achiziţia de fructe proaspete în şcoli a fost încheiată, astfel că cei 25.793 de elevi beneficiari ai programului vor primi mere în prima zi de şcoală.

Anul acesta, numărul total de copii care vor beneficia de pachetul întreg de produse lactate şi de panificaţie este de de 31.744, bugetul alocat pentru punerea în aplicare a acestui program fiind de  5.822.807 lei (fără TVA). De fructe proaspete în şcoli vor beneficia 25.793 de copii, bugetul alocat pentru punerea în aplicare a acestui program fiind de 1.506.270 lei (fără TVA). (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.