Eveniment

Nereguli în spitalele din Teleorman, sancţionate de pompieri

Monica DUMITRESCU

ISU Teleorman a efectuat pe parcursul lunii februarie 2017 controale pe linie de prevenire şi stingere a incendiilor în opt unităţi sanitare cu paturi din judeţ. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, cpt. Gelu Dragomir, au fost depistate 58 de deficienţe, dintre care 13 au fost soluţionate pe timpul controlului, restul de 45 fiind sancţionate. Au fost aplicate un număr de 36 de avertismente şi 7 amenzi contravenţionale, în cuantum de 18500 de lei.

“Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire, pe linia cărora au fost găsite şi neregulile, au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucţionarea căilor de evacuare, instructajul angajaţilor, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi existenţa planurilor de evacuare în caz de incendiu. Din cele opt unităţi medicale verificate, o unitate nu are autorizaţie, iar o altă unitate are doar avizul de securitate la incendiu”, a declarat Gelu Dragomir.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 8 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

Până la sfârşitul lunii februarie, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman îşi vor concentra activitatea de verificare a respectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor la toate unităţile sanitare cu paturi, precum şi la unităţile de învăţământ din judeţ.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “A.D. Ghica” al judeţului Teleorman desfăşoară permanent activităţi orientate spre siguranţa cetăţeanului, pe cele două componente specifice, prevenirea situaţiilor de urgenţă şi gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viaţa semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Activitatea pompierilor salvatori se derulează în sprijinul şi pentru cetăţean, iar obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.