Economie

Neraportarea modificărilor aduse salariului minim se sancţionează cu amendă de până la 8.000 lei

Prin HG nr. 1091/2014 de la 1 ianuarie 2015 salariul minim brut a crescut la 975 lei şi, potrivit altei hotărâri prin care se reglementează Registrul de Evidenţă a Salariaţilor (REVISAL), orice modificare a salariului trebuie obligatoriu raportată în REVISAL.
Acelaşi act normativ prevede şi un termen limită până la care această majorare salarială trebuie raportată, respectiv cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare. Prin urmare, angajatorii care au salariaţi plătiţi cu salariu minim pe economie, au obligaţia de a actualiza REVISALUL cel târziu până la data de 29 ianuarie 2015, în caz contrar, pentru nerespectarea acestei obligaţii inspectorii de muncă pot aplica sanţiuni constând în amenzi cuprinse între 5.000 şi 8.000 lei. (C.P.)

One Comment

  1. Ce se intampla cu anumiti salariaticalificati in diverse profesii(contabil electrician,operator, sudor etc.,) care in asemenea situatii sunt depasiti cu salariul de femeia de serviciu sau paznicul din societate?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.