Social

Neplata taxelor şi impozitelor atrage suspendarea prestaţiilor sociale începând cu 1 aprilie

salariuÎnceputul lunii aprilie vine cu tăieri de ajutoare sociale pentru cei care nu îşi achită taxele şi impozitele locale. Teleormănenii care nu îşi achită taxele şi impozitele locale vor avea de suferit de la 1 aprilie, întrucât începutul lunii aprilie vine cu tăieri de ajutoare sociale pentru aceştia. Sunt vizate persoanele care primesc venit minim garantat, alocaţie de susţinere a familiei sau chiar indemnizaţie de creşterea copilului.

Primăriile vor verifica până la sfârşitul lunii martie dacă persoanele care încasează venit minim garantat (VMG), alocaţia de susţinere a familiei (ASF) sau indemnizaţia de creştere a copilului (ICC) şi-au plătit taxele locale, în caz contrar aceste drepturi sociale urmând să fie suspendate din aprilie, pe o perioadă de cinci luni, a declarat directorul AJPI Teleorman, Valentin Ghimiș.

Acesta a adăugat că pentru cei care nu îşi achită taxele şi impozitele, până pe 31 martie, din dispoziţia primarului, se va suspenda acordarea uneia dintre cele trei prestaţii, respectiv ICC, VMG sau ASF, dacă nu se face sesizare, înseamnă că nu sunt probleme. Beneficiarii cărora li s-au suspendat aceste drepturi mai pot să le recupereze, în sensul că, cei care reuşesc să-şi achite taxele şi impozitele restante în termen de cinci luni vor fi repuşi în plată. Vor primi inclusiv suma cuvenită acestei perioade. În situaţia în care însă, după acest termen, nu a fost îndeplinită obligaţia de plată vor rămâne definitiv fără ajutorul de la stat, a menționat sursa citată. La finele anului 2015, în Teleorman, erau înregistrați 11.149 de beneficiari de venit minim garantat, 8.899 beneficiari de alocație pentru susținerea familiei, 1.410 persoane beneficiare de indemnizație pentru creșterea copilului și 422 de persoane benefciare ale stimulentului de inserție. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.