Social

Nepăsarea CEZ lasă oamenii fără electronice și electrocasnice

Fluctuațiile de tensiune sunt extrem de păguboase pentru aparatura electronică și electrocasnică, iar acest lucru este cunoscut, în mod cert, și de furnizorul de energie electrică. Numai că, se pare, pe reprezentanții CEZ nu-i prea interesează, judecând după întreruperile dese de energie ce au loc, în cele mai multe cazuri neanunțate, în urma cărora aparatura electronică și electrocasnică este avariată, uneori iremediabil.

Și se întâmplă ca pagubele să fie uneori destul de însemnate, în contextul în care pot avea de suferit centrale, mașini de spălat, televizoare, calculatoare, frigidere și, în general, cam tot ce are omul prin casă.

Iar faptul că CEZ îi despăgubește pe cei care rămân fără aparatura din casă nu e vreo consolare, având în vedere procedura extrem de dificilă pe care trebuie să o parcurgă un om pentru a ajunge să primească de la furnizorul de energie electrică banii pentru reparația aparaturii „prăjite” de fluctuațiile de tensiune.

Proprietarii ale căror aparate au fost distruse trebuie să facă dovada cu acte a achiziționării acestora și să prezinte operatorului toate documentele justificative din care să reiasă contravaloarea reparației. Pentru fiecare aparat electrocasnic reparat, actul care atestă reparația trebuie să fie însoțit și de o notă din care să reiasă faptul că aparatul reparat s-a defectat din cauza parametrilor necorespunzători ai energiei electrice de alimentare. În caz contrar, furnizorul și operatorul de rețea sunt scutiți de orice răspundere. În situația aparatelor deteriorate care nu mai pot fi reparate, CEZ plătește contravaloarea aparatului respectiv.

Cu așa o procedură greoaie, de cele mai multe ori, oamenii se lasă păgubași și suportă, din propriul buzunar, reparațiile aparatelor „prăjite” de nepăsarea CEZ. Să nu mai vorbim despre faptul că reparațiile durează, timp în care oamenii stau fără aparatura atât de necesară traiului zilnic.

Redacția Ziarului Teleormanul face un apel la toți cei care s-au confruntat cu asemenea situații să ne trimită, pe e-mailul ziarului, office@ziarulteleormanul.ro, sau pe pagina de facebook a ziarului, https://www.facebook.com/teleormanul/, experiențele avute cu CEZ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.