Social

Nemulţumiri privind creşterea numărului de ore pentru elevii din învăţământul primar

eleviProiectul de Plan-cadru pentru învăţământul primar supus dezbaterii publice de către Ministerul Educaţiei a atras critici din partea multor cadre didactice, dar şi a părinţilor, care sunt nemulţumiţi de creşterea numărului minim de ore, dar şi de faptul că studiul limbilor moderne este introdus în învăţământul primar abia în clasa a III-a.

Astfel, potrivit proiectului, numărul minim de ore pe săptămână creşte la fiecare an de studiu, astfel: clasa pregătitoare: de la 18 ore la 19 ore; clasa I, clasa a II-a: de la 18 ore la 20 de ore; clasa a III-a: de la 19 ore la 21 de ore; clasa a IV-a: de la 21 de ore la 22 de ore.

În toţi anii de studiu de la învăţământul primar, creşte numărul de ore alocat disciplinei Muzică şi mişcare şi disciplinei Educaţie fizică, astfel: clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a: 2 ore de muzică şi mişcare, în loc de una; clasa a III-a, clasa a IV-a: se introduce o nouă disciplină, numită Joc şi mişcare, cu o oră pe săptămână, care se adaugă celor 2 ore de educaţie fizică deja existente în planul-cadru. La clasa pregătitoare, nu se mai studiază o limbă modernă, abia începând cu clasa a III-a sunt prevăzute 2 ore pe săptămână pentru studiul acestei discipline. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.