Social

Nemulțumiri față de starea actuală a sistemului de sănătate exprimate de cetățeni în cadrul “Morning CoFE” la Roșiorii de Vede

Astăzi, la Clubul Pensionarilor din Roșiori de Vede, echipa EUROPE DIRECT Teleorman a organizat “Morning CoFE”, având tema “Un viitor mai bun pentru cetățeni”. În cadrul evenimentului au participat Veronica Mihaela Manolescu, consilier la Instituția Prefectului Județului Teleorman, membrii ai Asociației Casei de Ajutor Reciproc pentru Pensionari din Roșiori de Vede, dar și peste 360 de persoane din mediul online, deoarece evenimentul a fost înscris pe platforma Conferinței privind viitorul Europei.

Subiectele principale dezbătute au fost despre sănătate, educație, schimbările climatice, dar și despre rolul pe care trebuie să-l aibă fiecare cetățean în conturarea viitorului Uniunii Europene, potrivit informațiilor transmise de echipa ED Teleorman. Propunerile, spun organizatorii, cu care participanții au fost de acord în timpul dezbaterii, vor fi încărcate pe platforma CoFE.

“Subiectul în jurul căruia au avut loc cele mai multe discuţii şi a generat cele mai multe idei a fost sănătatea şi un viitor mai sănătos pentru cetăţenii UE şi, implicit, pentru români. Vorbitorii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de starea actuală a domeniului sănătăţii din România, neajunsurile şi nevoile sistemului de sănătate din ţara noastră şi necesitatea intervenţiei rapide atât a autorităţilor române, cât şi ale UE în ceea ce priveşte dotarea şi modernizarea spitalelor româneşti, a sistemului medical în ansamblu, precum şi crearea unui cadru legislativ unitar la nivel european”, spun organizatorii despre eveniment.

Pe lângă dezbatarea în sine, echipa ED Teleorman a prezentat și a realizat un training asupra utilizării platformei Conferinței privind viitorul Europei – CoFE, dar a și informat participanții asupra priorităților Uniunii Europene pentru anul 2021 și asupra misiunii Centrului ED Teleorman în comunitatea teleormăneană, acțiuni desfășurate în mai mult de două ore.

Cu câteva zile în urmă, respectiv pe 19 august, a avut loc “Seara europeană când poveștile prind viață” în Parcul “Nicolae Bălcescu” din Roșiori de Vede, în cadrul căruia au participat peste 100 de persoane, printre care copii, adolescenți, tineri, părinți și bunici. Aceștia au urmărit împreună o proiecție video de film cu tematică europeană “Ce este eficiența energetică?”, precum și difuzarea unui film animat. Ca de fiecare dată, nu a lipsit comunicarea și informarea făcută de echipa ED Teleorman și voluntarii centrului despre misiunea lor în comunitatea din județ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.