Politic

Neînţelegeri în ALDE

Ioan DUMITRESCU

La sfârşitul săptămânii trecute, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor a ţinut o şedinţă a Delegaţiei Permanente a partidului. Cu acest prilej, au apărut, încă o dată, la suprafaţă neînţelegerile dintre cei doi copreşedinţi, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României, şi Daniel Constantin. Cu acest prilej, în care s-a hotărât trecerea de la conducerea bicefală la un singur preşedinte, copreşedintele Tăriceanu a solicitat un congres al partidului, cât mai repede, eventual pe data de 21 aprilie 2017. Copreşedintele Daniel Constantin s-a supărat şi a părăsit sala de şedinţe înpreună cu câţiva apropiaţi şi susţinători din fostul Partid Conservator.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a declarat după şedinţă că a fost şantajat de Daniel Constantin în legătură cu trecerea pe listele de candidaţi la alegerile europarlamentare. „Am fost şantajat de Daniel Constantin cu anumiţi colegi care trebuiau să candideze la europarlamentare. A trebuit să organizăm un congres pentru a renunţa la această conducere bicefală”, a declarat Tăriceanu. După congresul ALDE din 21 aprilie, Călin Popescu Tăriceanu va fi singurul preşedinte, iar Daniel Constantin va fi preşedinte executiv, respectiv al doilea om în partid.

Despre ceea ce se întâmplă în ALDE, preşedintele Organizaţiei judeţene Teleorman a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, deputatul Calotă Ică Florică a declarat: „Este foarte normal ca şi în conducerea centrală a partidului să nu mai existe o conducere bicefală. La fel se întâmplă şi în teritoriu; bunăoară, la noi, în Teleorman, eu sunt preşedintele partidului, iar fostul copreşedinte Paul Chicu, fostul preşedinte al Partidului Conservator, este preşedinte executiv. Nu ştiu cât timp va mai fi chiar şi preşedinte executiv, fiindcă domnul Chicu nu a mai trecut de luni bune pe la partid. În campania electorală de la alegerile locale nu a vrut să candideze şi nici nu a participat la campanie. La alegerile parlamentare nu a vrut să se implice. Domnul Paul Chicu nu şi-a mai plătit nici măcar cotizaţia de foarte multe luni de zile. Nu se implică deloc în activitatea partidului, nici măcar nu trece pe la sediul partidului. Domnul Paul Chicu face un fel de politică la fără frecvenţă. Nu aşa se munceşte într-un partid!”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.