Eveniment

“Ne cunoaştem oraşul?”, un nou concurs inclus în manifestările dedicate Zilelor municipiului Alexandria

Monica DUMITRESCU

Începând cu 27 august, în Alexandria se dă startul distracţiei. Timp de patru zile, până pe 30 august, municipalitatea va organiza o serie de manifestări cultural-artistice şi sportive dedicate sărbătoririi Zilelor municipiului Alexandria. Tradiţionalele concursuri de fotbal, fotbal-tenis, şah, tenis de masă, table, rummy, biliard, skandenberg, street-ball, cross ori FIFFA, nu vor lipsi nici la ediţia din acest an. Manifestările sunt similare celor organizate la ediţiile precedente ale Zilelor Municipiului şi se adresează alexăndrenilor de toate vârstele. Târgul meşteşugarilor, parada portului popular, simpozioane, lansări de carte, procesiune religioasă, expoziţie de maşini de epocă, spectacole pentru copii, spectacole de muzică populară, lăutărească şi uşoară au fost cuprinse şi în programul manifestărilor din acest an. Nu vor lipsi tradiţionalele premieri ale celor mai frumoase spaţii verzi, celui mai vârstnic cetăţean, primului născut în ziua de 30 august, şedinţa festivă a Consiliului local Alexandria în cadrul căreia va fi conferit titlul de cetăţean de onoare.

În programul din acest an au fost incluse şi noutăţi, una dintre acestea fiind concursul “Ne cunoaştem oraşul?”, un concurs pe echipe ce presupune parcuregerea unui traseu ce va fi descoperit punct cu punct pe măsură ce echipele trec de toate probele şi bifează cele 20 de puncte intermediare de control. Regulamentul concursului prevede: numărul participanţilor într-o echipă va fi de 3 (indiferent de vârstă); toţi participanţii echipei trebuie să treacă linia de sosire, dacă unul abandonează echipa va fi descalificată; nu se pot înlocui participanţii în timpul concursului; participanţii au voie să se deplaseze doar în mers/alegare, dacă vor fi surprinşi cu alte mijloace vor fi descalificaţi; fiecare participant trebuie să prezinte la înscrierea în concurs o adeverinţă de la medicul de familie din care să rezulte că este clinic sănătos, sau o declaraţie pe proprie răspundere că este clinic sănătos şi că nu suferă de nici o boală care să-i afecteze participarea la acest concurs; cel puţin unul dintre membrii echipei trebuie să ştie să înoate şi să aibă costum adecvat; fiecare echipă trebuie să fie completă când trece pe la fiecare punct de control, lipsa cel puţin a unuia dintre participanţi conducând la neaplicarea ştampilei de către controlorul de punct; la fiecare punct vor primi câte un indiciu care îi va conduce către următorul punct; echipelele vor lua starul la 3 minute distanţă; va câstiga echipa care parcurge întreg traseul în cel mai scurt timp şi va avea pe buletin toate cele 20 de stampile de control intermediare; nebifarea unui punct de control atrage pentru echipă o penalizare de 10 min; echipa poate să aibă un rucsac care poate să conţină doar: apă, slip/costum de baie, prosop, instrument de scris, hârtie pentru scris, o hartă a Alexandriei, lingură, sare, brichetă şi 3 pahare plastic. Alte elemente sunt interzise. Pe tot traseul se asigură apa, iar la jumătatea traseului se oferă câte un sandwich.

Pentru înscrieri şi relaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la primărie, et.2, cam. 50, persoană de contact Cristi Faluvegi, email primalex@alexandria.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.