Eveniment

Nămeţii au blocat în casă o bătrână din Brătăşani

Carmen Dumitrescu

Zăpada şi viscolul au cauzat realmente probleme unora dintre locuitorii judeţului. Şi, unul dintre cazurile cele mai grave care s-au petrecut în aceste zile este cel al unei bătrâne din satul Brătăşani, comuna Trivalea Moşteni, care a rămas blocată în casă vreme de mai multe ore din cauza nămeţilor. Femeia a constatat situaţia în care se află când s-a trezit şi a fost nevoită să rămână în casă vreme de câteva ore bune până când s-a putut interveni la faţa locului cu un buldo-escavator. Se pare că este vorba despre un caz social şi că femeia nu avea pe nimeni alături care să o ajute, astfel că intervenţia pompierilor şi a autorităţilor locale a fost de-a dreptul providenţială pentru bătrână.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, Gelu Dragomir, întreaga operaţiune de salvare a durat câteva minute, dar a durat mai mult până când situaţia a ajuns să fie cunoscută de autorităţi şi până s-a făcut mobilizarea de forţe. Din fericire, bătrâna nu avea probleme de ordin medical, aşa că întreaga situaţie a fost doar una inconfortabilă, chiar dacă implicaţiile ei ar fi putut fi grave dacă autorităţile locale şi judeţene nu ar fi intervenit în cursul zilei pentru remedierea situaţiei.

Mai multe localităţi din judeţ s-au confruntat şi încă se confruntă cu problema vântului puternic care duce zăpada din câmp în comune şi sate, mulţi dintre oameni luptând cot la cot cu autorităţile pentru normalizarea situaţiei până la momentul în care vremea va deveni mai propice luării măsurilor într-un ritm mai relaxat. În acelaşi timp, pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii foarte dificile, unele segmente de drum fiind, temporar, blocate, pentru că deşi se intervine constant pentru remedierea situaţiei cu utilaje adecvate, ninsoarea constantă şi vântul care poartă zăpada din câmp pe drumuri şi în localităţi fac ca la scurt timp după intervenţia autorităţilor, stratul de zăpadă să se depună din nou şi să pună probleme serioase participanţilor la trafic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.