Eveniment

N-a mai fost circ de Bobotează – Alexăndrenii au luat aghiazmă în linişte!

boboteaza 3Marti a fost zi de mare de sărbătoare creştinească, iar alexăndrenii au cinstit cum se cuvine sărbătoarea Bobotezei. Pe 6 ianuarie 2015, în Teleorman a fost ger doar în primele orele ale zilei, astfel că oamenii au putut merge în număr mare la biserici, unde au luat cu toţii aghiazmă. Ce este mai îmbucurător în acest sens este faptul că bisericile s-au pregătit pentru a asigura enoriaşilor suficient de multă apă sfinţită. Astfel că, la toate bisericile din Alexandria butoaiele cu aghiazmă au fost amenajate şi a fost suficient pentru toată lumea, dispărând în acest fel aglomeraţia din anii trecuţi. Acest lucru l-au apreciat şi alexăndrenii veniţi să ia o sticlă de apă sfinţită, unii exagerând totuşi cu bidoanele de 5 litri sau cu sacoşele pline cu sticle.

La două dintre biserici – la Biserica Sf. Nicolae (din strada Libertăţii, zona Liceului Ghica) şi Biserica Adormirea Maicii Domnului (din strada Libertăţii, zona de sud a oraşului) au fost prezenţi câţiva localnici care au adus caii la sfinţit, însă acest obicei, altădată permanentizat la bisericile periferice, este tot mai rar. Să mai evidenţiem un aspect, acela că municipalitatea alexăndreană a mobilizat la fiecare din lăcaşurile de cult forţe de ordine, respectiv poliţişti locali, care au supravegheat procesul de procurare a aghiazmei, astfel că incidentele au lipsit.

“Este bine că au fost aduse atâtea vase cu apă sfinţită, fiecare poate să ia cât vrea”, a spus un bătrân prezent în curtea Catedralei Sfântul Alexandru, care remarcase faptul că aglomeraţia din anii trecuţi nu s-a mai repetat.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.