Eveniment

Muniție de război descoperită între comunele Măgura și Guruieni

În această dimineață, în jurul orei 09.00, personalul unei firme specializate, care se ocupă de lucrările de asanare a terenului de pe viitoarea autostradă București – Alexandria, a descoperit un proiectil exploziv, între Măgura și Guruieni, motiv pentru care a solicitat echipa pirotehnică a ISU Teleorman pentru ridicarea acestuia.

Sosiți la fața locului, pirotehnicienii au constatat faptul că elementul de muniție este un proiectil exploziv, calibrul 75 mm, cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, perfect funcțional, cu focusul intact, foarte bine conservat, care putea deveni un pericol pentru persoanele din jur în cazul în care era lovit.

Misiunea de cercetare, identificare, ridicare, transportare și depozitare în vederea distrugerii ulterioare a fost executată fără a fi înregistrate victime omenești sau pagube materiale.

ISU Teleorman adresează un apel către persoanele care descoperă întâmplător elemente de muniţie neexplodată: să anunţe imediat organele de poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.