Social

Municipiul Alexandria a depășit pragul de 10 cazuri COVID-19 la mia de locuitori / Singura localitate din județ cu rată de incidență zero este comuna Dracea

Cifrele centralizate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman privind rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile la nivelul localităților din județ sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. La data de 11 octombrie 2021, 38 de unități administrativ-teritoriale au rata de incidență mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori, însă 25 dintre acestea au depășit deja pragul de 7,5. O creștere semnificativă a cazurilor de infectare se înregistrează în municipiul Alexandria, unde rata de incidență a ajuns la 10.09, în ultimele două săptămâni 496 de alexăndreni fiind confirmați cu COVID-19, la fel și în municipiul Roșiorii de Vede – 10.59, în timp ce orașul Videle are o rată de infectare de 14.52. Pe de altă parte, municipiul Turnu Măgurele are o rată de incidență ceva mai scăzută, de 5.63, la fel și orașul Zimnicea – 4.74.

Cele mai mici rate de infectare sunt în patru localități rurale – Dobrotești – 0.99, Săceni – 0.96, Siliștea-Gumești – 0.45, în timp ce comuna Dracea nu are niciun caz de îmbolnăvire confirmat în ultimele două săptămâni.

Astfel că, potrivit raportării DSP Teleorman, rata de incidență cumulată la nivelul județului a crescut la 6.92 la mie, numărul teleormănenilor care au aflat că au contractat virusul în ultimele două săptămâni fiind de 2472.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.