Social

Municipiile și alte 17 localități din județ au depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori / Zâmbreasca, Blejești și Islaz au rata de incidență mai mare de 6

Creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri de COVID-19 în județul Teleorman este reflectată în ultima situație centralizată a Direcției de Sănătate Publică Teleorman. Miercuri, 22 septembrie, rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile a crescut la nivelului județului la 2.20, în ultimele două săptămâni fiind confirmate 786 de cazuri.

Astfel, numărul localităților care au depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori a ajuns la 20, printre ele aflându-se municipiul reședință de județ, Alexandria, cu 3.23, municipiul Roșiorii de Vede – 3.63, municipiul Turnu Măgurele – 3.31, orașul Videle – 3.22. În ceea ce privește numărul persoanelor care au fost confirmate pozitiv în ultimele 14 zile, cele mai multe se înregistrează la Alexandria – 159, urmată de Roșiorii de Vede, cu 109 îmbolnăviri, și Turnu Măgurele – 90.

De asemenea, în trei dintre localitățile din mediul rural, situația este și mai gravă, aici rata de incidență depășind 6 cazuri la mia de locuitori – Islaz – 7.27, Blejești – 6.75 și Zâmbreasca – 6.26.

Cu toate acestea, mai există și localități în care rata de incidență cumulată este zero, din totalul unităților administrativ-teritoriale, în 18 nu a fost confirmat niciun caz de COVID-19 în perioada menționată.

Totodată, conform informațiilor comnicate de DSP Teleorman, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 175 de teste RT-PCR, iar numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 este 158.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.