Social

Municipalitatea vrea să asigure soluţii de locuire tinerilor medici şi poliţiştilor

Carmen Dumitrescu

Problemele locative sunt extrem de numeroase la nivelul municipiului Alexandria. Dar realmente problematic era faptul că, de regulă, deficitul de medici de la Spitalul judeţean era determinat şi de faptul că medicii rezidenţi care ar fi dorit să-şi practice meseria la Alexandria se simţeau descurajaţi şi de problema locativă. Din fericire, după preluarea Blocului Modern  în patrimoniul municipalităţii, se pare că se va putea trece la reabilitarea clădirii şi la utilizarea ei efectivă în interesul tinerilor care pot contribui, prin activitatea lor, la siguranţa şi sănnătatea alexăndrenilor. Astfel, potrivit primarului Victor Drăguşin, printre obiectivele de investiţii ale municipalităţii pentru acest mandat al său se înscrie şi reabilitarea clădirii preluate recent de la un om de afaceri alexăndrean şi darea ei în folosinţă Direcţiei de Sănătate Publică şi Ministerului de Interne. Astfel, vor putea fi oferite soluţii de locuire tinerilor medici, dar şi poliţiştilor: “Unul dintre obiectivele foarte importante pentru mine în acest moment este reabilitarea Blocului Modern şi oferirea lui către DSP, pentru medicii tineri. Blocul a reintrat recent în patrimoniul municipalităţii, fiind preluat de la un om de afaceri din judeţ şi el va putea oferi soluţii de locuire tinerilor medici, dar şi angajaţilor de la Interne, pentru că şi Ministerul de Interne a investit acolo”.

Această investiţie va fi, cu certitudine, bine primită de către populaţia vizată, beneficiul unui apartament în regim ANL fiind uneori suficient pentru ca tinerii medici rezidenţi să fie mobilizaţi să lucreze la Alexandria.

Obiectivul se înscrie în cadrul proiectelor de investiţii ale primarului Victor Drăguşin, proiecte a căror valoare totală se ridică la 50 de milioane de lei iar 11 milioane de lei constituie cofinanţarea. Potrivit primarului alexăndrean, proiectele sunt extrem de posibile, pentru că “dacă ar fi toate contractele semnate într-un singur an, tot am avea capacitatea de cofinanţare.”

Tot în privinţa Sănătăţii, se pare că primarul Victor Drăguşin a primit şi propuneri pe o reţea de socializare şi una dintre idei a intrat în suita proiectelor de investiţii urmărite pentru mandatul său. Este vorba despre un Serviciu Public de Ambulanţă, care urmăreşte să-i deservească pe alexăndrenii care nu au asigurări medicale şi contribuţii plătite la stat, aceştia având posibilitatea de a primi îngrijiri medicale de urgenţă în condiţii de gratuitate absolută.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.