Social

Muncitorii necalificaţi au cele mai mari şanse de angajare în această perioadă în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Doar 225 de locuri de muncă sunt disponibile în această perioadă în Teleorman, potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt pentru persoanele necalificate (126 locuri) în timp ce pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile doar 19 posturi. Pentru persoanele cu studii medii şi profesionale sunt disponibile 80 locuri. Cele 225 de locuri de muncă vacante din evidenţele AJOFM Teleorman sunt puse la dispoziţie de către 26 agenţi economici, în domeniile de activitate: industrial, vânzări, agricol, asigurări, construcţii civile, confecţii textile, IT, prelucrarea lemnului, servicii şi comerţ.

Majoritatea locurilor de muncă vacante sunt în municipiul Alexandria, unde 20 de agenţi economici cu activitate în domeniile vânzări, industrial, agricol, confecţii textile, construcţii civile, asigurări, IT, prelucrarea lemnului, servicii şi comerţ au disponibile în total 67 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 126 locuri pentru persoane necalificate şi 16 locuri pentru persoane cu studii superioare.

La Roşiori de Vede, 4 agenţi economici cu activitate în domeniile industrial, confecţii textile şi economic au disponibile 11 posturi persoane cu studii medii şi profesionale şi un post pentru persoanele cu studii superioare, în timp ce la Turnu Măgurele sunt vacante 4 locuri de muncă puse la dispoziţie de 2 agenţi economici cu activitate în domeniile administrativ şi servicii, 2 posturi fiind pentru persoane cu studii superioare şi 2 posturi pentru persoane cu studii medii şi profesionale.

Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au sediul, respectiv domiciliul, locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora, conform prevederilor Legii nr. 76/2002, modificată şi completată.Pentru a comunica locurile de muncă vacante, angajatorii pot depune formularul ANEXA 1A, la sediul agenţiilor locale/punctelor de lucru sau transmite prin fax: 0247/311.164 şi e-mail: ajofm@tr.anofm.ro.

În situaţia în care, angajatorii au ocupat locurile de muncă declarate vacante, au obligaţia, în termen de 3 zile, să anunţe ocuparea acestora prin depunerea formularului ANEXA 1B, la datele de contact menţionate mai sus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.