Eveniment

Multiplă lansare de carte la Biblioteca Judeţeană “Marin Preda”

afisMonica DUMITRESCU

Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman, organizează vineri, 11 septembrie, începând cu ora 11.00, la Sala de lectură, o multiplă lansare de carte, în cadrul căreia vor fi prezentate cele mai recente titluri aparţinând autoarelor de origine teleormăneană Elena Buică şi Daniela Popescu.

Potrivit reprezentanţilor bibliotecii judeţene, Elena Buică, scriitoare româno-canadiană, este deja cunoscută iubitorilor de literatură din judeţ de ceva timp, obişnuindu-i pe aceştia ca în prag de toamnă, în fiecare an, să vină în faţa lor cu titluri noi.

“Dacă în toamna trecută le-a prezentat acestora “Frumoasele vacanţe” şi “Liliacul înflorit” la poarta înserării, anul acesta le propune alte trei titluri: “Frumuseţea scrisului”, “Consemnări pe curat” şi “Îmi plec fruntea”, despre ultimele două autoarea spunând că “sunt două cărţi gemene în care am adunat consemnări trecute pe curat despre scriitorii de ieri şi de azi în faţa cărora ne putem  pleca fruntea”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biblioteca Judeţeană.

Prin prezenţa Elenei Buică în bibliotecă, peisajul cultural teleormănean devine mai bogat.

Alături de Elena Buică, cei prezenţi la eveniment vor avea prilejul de a cunoaşte o altă autoare de sorginte teleormăneană – Daniela Popescu, originară din Mavrodin, fostă absolventă a Liceului sanitar din Alexandria, promoţia 1982, actualmente profesoară de limba engleză în Madrid, Spania.

“Dând dovadă de sensibilitate, Daniela Popescu şi-a exprimat sentimentele şi trăirile în versuri pe care le-a publicat în diverse antologii lirice (Limba noastră cea română – apărută la Editura Star Press în 2014, Antologia scriitorilor contemporani – ediţie româno-spaniolă, apărută la Editura Star Press în 2015 sau Simbioze lirice – apărută la Editura Anamarol în 2015) şi reviste literare precum Memoria slovelor sau Confluenţe literare”, se mai arată în comunicatul bibliotecii judeţene.

Cel de-al doilea volum de versuri, cu care vine în faţa iubitorilor de poezie teleormăneni, reprezintă încercarea autoarei  “de comunicare cu cei din jur”, de a se prezenta aşa cum este ea, de a-şi expune “lecţiile pe care adesea le-am învăţat de la viaţă, acompaniate de sentimente adesea contradictorii”, după cum mărturiseşte aceasta în deschiderea volumului.

Moderatorii evenimentului vor fi Rodica Elena Lupu, directorul Editurii Anamarol, şi jurnalistul româno-australian George Roca, printre invitaţi fiind prezenţi Domniţa Neaga, Elena Armenescu, Virginia Vini Popescu, Constantin T. Ciubotaru, Gheorghe Olteanu, prieteni, colaboratori şi admiratori ai celor două autoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.