Eveniment

Multiplă lansare de carte la Biblioteca Județeană “Marin Preda”

Biblioteca Județeană “Marin Preda”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează marți, 14 decembrie 2021, ora 14.00, la Sala de lectură, în parteneriat cu editura teleormăneană Liane Books, o multiplă lansare de carte. Vor fi lansate titlurile “Orfan de vise”, autor Lia Nenciu, și “Suflet devreme, bard peste vreme”, Antologie aniversară Vasile Alecsandri, ambele volume apărute la editura menționată.

Lia Nenciu, originară din Nenciulești, Teleorman, a urmat cursurile Facultății de Teologie “Timotheus” din București, apoi Colegiul Pedagogic și Facultatea de limbi și literaturi străine specialitatea limba engleză. Poeta debutează literar în revista “Luceafărul”, Iași, 2009 cu cinci poezii,  publică în 2011 volumul bilingv de versuri (român – spaniol) “Drumeț la porți de toamnă”, iar în 2015 și respectiv 2016, volumele de versuri “E(c)lipsă” și “Clepsidră în flagrant”. De-a lungul timpului participă în volume colective, precum: “Antologia limbii române”, “Simbioze lirice”, “Poeți printre astre” și colaborează cu numeroase reviste literare. Activitatea sa literară a fost apreciată prin obținerea Premiului al II-lea la Concursul Internațional de Poezie Starpress România 2014 și Premiul al III-lea  la Concursul de Poezie Memoria Slovelor 2015.

După cum mărturisește poeta, înființarea editurii Liane Books a fost o decizie izvorâtă din dorința de a oferi și, totodată, un demers ce-i “dă satisfacția scrisului, chiar dacă în recenzii pentru cărțile altor scriitori”.

Printre invitații la eveniment se numără scriitori cunoscuți printre care: Elena Armenescu, Elena Buică, Domnița Neaga, Emilia Stroe, Dana Harabagiu, Elena Bîrchi, Nicolae Bănicioiu.

Activitatea este prezentată de Lia Nenciu și Nicolae Dina. Moderator este Valentina Pașa – directorul Bibliotecii Județene  “Marin Preda” Teleorman.

“Pentru mine, a scrie e o consecință firească a nevoii de poveste, cu care am rămas din copilărie” mărturisește poeta Lia Nenciu.

Lansarea volumului de poezii “Orfan de vise”, acum în prag de sărbători de iarnă, invită cititorul să se bucure de darul în rime, îl provoacă în vraja poveștii oferindu-i bucurie și speranță. Cartea este prezentată de Valentina Pașa.

Motivul lucrării “Suflet devreme, bard peste vreme”, după cum se menționează în prefața cărții semnată de Lia Nenciu, “se numește simplu: Vasile Alecsandri. Scopul e ceva mai pretențios și nu știu în ce măsură va fi atins. Se referă la scoaterea din uitare a marilor oameni de literatură, cultură, artă, a făuritorilor de limbă, neam și țară și de a oferi un model generațiilor ce vin după noi”. Acest volum va fi prezentat de Nicolae Dina.

La eveniment vor participa oameni de cultură din Teleorman și utilizatori ai serviciilor de bibliotecă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.