Social

Mulți participanți la activitățile educaționale din Roșiorii de Vede

O mulțime de teleormăneni, atât copii, cât și adulți, au participat la activitățile organizate de Direcția pentru Cultură, Educație, Creație și Sport din Roșiori de Vede pe 13, 14 și 21 iulie 2021.

Ca în fiecare marți, în incinta Casei de Cultură, se organizează “Atelierul de Creație” în cadrul programului educațional “Școala de Vară”, unde participanții învață și aprofundează tainele creării unei ii tradiționale. Cursurile sunt gratuite, iar cei interesați se pot înscrie de luni până vineri, între orele 9:00 – 13:00, la referent creație artistică Monica Tuinete, pentru mai multe tipuri de activități.

Așadar, pe 13 și 21 iulie 2021, participanții au învățat “tainele creării unei ii tradiționale, de la alegerea modelului, a pânzei, a ațelor, croirea, punerea modelului, îmbinarea și purtarea cu mândrie a iei”, transmite Veronica Cojocaru, muzeograf la Muzeul de Istorie “Petre Voivozeanu” din Roșiori de Vede.

De asemenea, tot Direcția pentru Cultură, Educație, Creație și Sport din Roșiori de Vede a susținut, pe 14 iulie 2021, atelierul “Artă fotografică aplicată” la Muzeul de Istorie “Petre Voivozeanu”, unde profesor coordonator a fost Liviu Nanu. Ziua următoare, pe 15 iulie, s-a organizat, în aceeași locație, atelierul “Costumul tradițional românesc”, la care au participat și de data aceasta foarte multe persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.