Eveniment

Multe nereguli la spațiile de pe casa scărilor și la subsolurile blocurilor de locuințe, în Teleorman

În urma verificărilor la adăposturile de protecție civilă, dar și după incendiul ce a avut loc în urmă cu aproximativ o lună în municipiul Alexandria, pe strada București, când accesul și intervenția pompierilor au fost mult îngreunate de situația existentă la subsolul blocului, au fost constatate mai multe nereguli. Practic, misiunea de stingere a fost îngreunată de materialele depozitate la subsolul blocului, găsite în număr foarte mare. Printre acestea se numărau mai multe elemente de mobilier, articole textile, dar și mase plastice sau polistiren.

Astfel, reprezentanții ISU Teleorman au derulat mai multe acțiuni de verificare a scărilor de blocuri și subsolurilor din municipiile și orașele din județ, iar constatările acestora nu sunt tocmai satisfăcătoare: “diverse compartimentări, închideri ale spațiilor comune realizate de către locatari, depozitarea de materale combustibile în subsol, închiderea/astuparea golurilor de aerisire și ventilare prevăzute din construcția blocului, improvizații la instalația electrică, neîntreținerea acesteia de către personalul autorizat, ușile de acces la subsol nu împiedică pătrunderea fumului pe casa scării”.

Ca atare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” Teleorman a transmis adrese către primăriile orașelor și municipiilor din județ, în urma constatării neregulilor în scările de bloc. Mai departe, primăriile au transmis, sau ar fi trebuit să transmită, această informație către asociațiile de locatari, cele care au obligația, conform legislației în vigoare, să ia măsuri pentru remedierea situației.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.