Sport

Multe echipe retrase în ultimele sezoane. Ce se întâmplă cu fotbalul judeţean în Liga a 4-a?

S-a intrat în ultima săptămână dinaintea startului noului sezon fotbalistic judeţean şi problemele sunt resimţite destul de acut la nivelul Ligii a 4-a. Retragerea echipelor din Stejaru şi Zimnicea, care au declinat înscrierea în campionat, dar şi reticenţa altor echipe de a se înscrie în prima ligă judeţeană, arată o anume stare problematică în fotbalul mic teleormănean.

Se ştie faptul că, conform calendarului anunţat de AJF Teleorman, prima etapă în Liga a 4-a judeţeană va avea loc în data de 27 august a.c. (sâmbăta viitoare), însă rămâne de văzut câte echipe vor fi la startul campionatului. Cel mai exact se va afla acest lucru în cadrul şedinţei tehnice cu echipele din Liga a 4-a, programată pentru marţi, 23 august (ora 15.00). Această situaţie vine într-un fel să extindă problemele care au apărut în fotbalul judeţean în ultimii ani, când s-au consemnat o serie de retrageri de echipe, în timpul campionatului, fie în turul competiţie, fie în retur.

Astfel, în ediţia 2015-2016, chiar după prima rundă a returului se retrăgeau echipele Spicpo Poroschia şi Metalul Frăsinet, astfel că întrecerea a continuat cu 14 echipe până la final, fiind rezolvată în mare măsură problema retrogradării.

De asemenea, în ediţia 2014-2015 declarau forfait un număr de patru echipe, toate retrăgându-se din campionatul Ligii a 4-a în turul competiţiei, fiind pusă aunci problema introducerii sistemului play-off / play-out; cât despre miza retrogradării, aceasta a dispărut complet. În toamna anului 2014 (în turul acelei ediţii de campionat) s-au retras prematur din competiţie echipele AS Gălăteni, Udinese Uda Clocociov, CS Vârtoape şi Ajax Botoroaga, rupând efectiv miza şi interesul acelei ediţii de campionat.

Şi în anii anteriori s-au consemnat retrageri de echipe, primul sezon în care s-au retras două echipe în turul competiţiei fiind în ediţia 2012-2013, când Tineretul Ciolăneşti şi Flacăra Talpa declarau forfait după câteva etape.

Un singur lucru ar mai trebui precizat în acest sens, faptul că de fiecare dată în ediţiile anterioare de campionat Liga a 4-a a început cu 16 echipe, însă ulterior unele s-au retras; de aceea, firesc, apare această întrebare, ce se întâmplă cu echipele şi fotbalul Ligii a 4-a?

B.Pană

One Comment

  1. observator

    Lipseste casa fotbalului!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.