Eveniment

Monumentul Eroilor Revoluţiei va fi mutat în parcul de lângă Prefectură

monumentulCarmen Dumitrescu

Construirea monumentului Eroilor Revoluţiei pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor a fost un subiect controversat de-a lungul timpului. Amplasarea s-a dovedit a fi improprie din mai multe motive, astfel că, printr-o decizie a Consiliului local Alexandria, s-a luat decizia mutării sale într-un loc mai adecvat scopului momentului în cauză, şi anume, conservarea memoriei unor fapte eroice. Nu trebuie să uităm că, de regulă, monumentul era utilizat de populaţie judeţului ca şi loc de popas sau tribună de la care se puteau observa mai bine artiştii care au concertat, de-a lungul anilor, la Alexandria pe scena amplasată în faţa Casei de Cultură.

Mai mult decât atât, pentru că frecvenţa evenimentelor cu caracter de divertisment care au loc acolo e din ce în ce mai crescută în ultimii ani, s-a ajuns la concluzia că mutarea momumentului în parcul de lângă Palatul Administrativ este o idee foarte bună. Iar avantajul mutării monumentului va putea fi simţit chiar de Zilele Oraşului, responsabilii de realizarea lucrării declarând că în maximum trei săptămâni, noul moment va trona în zona parcului de lângă Prefectură.

Potrivit şefului societăţii care se ocupă de proiect, Mihai Juşcă, lucrările de demolare a Monumentului Eroilor Revoluţiei se desfăşoară deja de o săptămână şi ele s-au realizat până acum cu destulă dificultate, fiind necesară dezasamblarea corectă a părţilor de marmură ale monumentului, procedură destul de dificilă, care necesită atât îndemânare, cât şi fineţe. Costurile mutării monumentului se ridică la aproximativ jumătate de miliard de lei, pentru că şi platforma trebuie refăcută în totalitate, în noul spaţiu în care construcţia de marmură va fi situată.

Astfel, într-un timp relativ scurt, platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor va deveni un spaţiu mult mai ofertant pentru cei ce vor dori să asiste la concertele organizate acolo, protejându-se, în acelaşi timp, semnificaţia Monumentului Eroilor Revoluţiei, care trebuie privit cu solemnitate, nu folosit ca şi loc de popas, adecvat consumului de bere şi seminţe în timpul reuniunilor dintre tinerii alexăndreni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.