Sport

Momentul adevărului pentru fotbalul roşiorean! – Sporting vrea să revină la nivel divizionar

sportingCampioana judeţeană absolută în fotbalul teleormănean în acest sezon, echipa care a luat toate trofeele în sezonul recent încheiat, Sporting Roşiorii de Vede, a ajuns azi înaintea celui mai important test al anului: meciul de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a.

Adversarul roşiorenilor pentru disputa de azi, de la Piteşti, este câştigătorea din judeţul Olt, FC Balş, o echipă care, de asemenea, şi-a propus promovarea la nivel divizionar. Meciul se anunţă unul foarte echilibrat – din informaţiile primite dinspre Balş se pare că adversarul roşiorenilor este o echipă solidă, cu forţă nu doar fizică, ci şi financiară, o echipă care are un lot de jucători destul de experimentaţi şi vor să facă o impresie cât mai bună. De altfel, conducătorul clubului din Balş, Ion Aldea a făcut o declaraţie în presa locală, din Olt, că “principalul obiectiv la baraj este să nu facem judeţul de râs”, ceea ce vine să arate determinarea care există la clubul din Balş.

De partea cealaltă, Sporting Roşiorii de Vede este pregătită 100% pentru a câştiga acest joc şi pentru a face pasul la nivelul Ligii a 3-a. Susţinerea municipalităţii, care a dat asigurări, prin primarul Cristian Duică, că va susţine participarea la eşalon divizionar, în cazul în care se va câştiga barajul şi se va promova, dar şi întreaga emulaţie creată în jurul echipei, dau sentimentul că în Roşiorii de Vede nu se concepe altă variantă decât promovarea. “Felicit toată mişcarea fotbalistică din Roşiorii de Vede pentru tot ce a reuşit până acum, felicit conducerea clubului şi pe jucători şi antrenori, dar trebuie să fie concentraţi, mai este un hop, pe care sper să-l trecem cu bine. Suntem pregătiţi pentru a face pasul către Divizia C, către Liga a 3-a, eu şi întreg consiliul local suntem alături de echipă şi sperăm să putem sărbători această promovare la Piteşti”, a spus primarul Cristian Duică despre jocul programat azi.

La rândul său, omul care a făcut posibilă victoria pe toate fronturile a echipei Sporting Roşiorii de Vede în acest sezon, Florin Şoavă, cel care a acceptat nu doar să fie antrenor, ci să şi joace în tricoul Sportingului, a cerut concentrare pentru meciul de miercuri. Însă, fostul component al echipei naţionale a încercat să-şi mobilizeze jucătorii şi să le transmită mentalitatea optimă pentru a câştiga partida.

“Ne aşteaptă cel mai greu meci, miercuri, la Piteşti, dar eu spun că suntem pregătiţi să câştigăm, avem moral bun şi vom face tot posibilul să câştigăm şi să promovăm în Liga a 3-a!”, a declarat în exclusivitate pentru cititorii Ziarului Teleormanul antrenorul-jucător Florin Şoavă. Acesta n-a vrut să precizeze care vor fi primii 11 jucători care vor intra în teren astăzi, însă a lăsat de înţeles că se va decide în prima parte a zilei, după ce va vedea starea de spirit a jucătorilor.

În privinţa intrării pe teren a jucătorului Florin Şoavă, acesta a spus: “Eu nu sunt pus la punct cu pregătirea fizică, deci nu cred că voi intra pe teren. Avem jucători destui în echipă, toţi sunt apţi fizic, are cine să joace, însă dacă va fi nevoie, pe final, poate voi intra 30 de minute, dacă nu, eu voi sta şi voi dirija echipa de pe margine!”.

Jocul pentru promovare în Liga a 3-a, dintre Sporting Roşiorii de Vede şi FC Balş, se va disputa miercuri, 19 iunie, de la ora 17.30, pe stadionul Ştrand din Piteşti; jocul va fi arbitrat de o brigadă de arbitri formată din Marius Avram, Bogdan Gheorghe (ambii Bucureşti) şi Cristian Măndiţă (Ilfov), obs. arbitri Constantin Ştefan, obs. organizare Adrian Mihalcea (ambii Bucureşti); conform regulamentului, în caz de egalitate după 90 de minute se vor disputa două reprize de prelungiri, de câte 15 minute fiecare; dacă egalitatea se va menţine, se vor executa lovituri de departajare.

 

Suporterii roşiorenilor pleacă la 14.30 de la stadion

Pentru a avea alături cât mai mulţi suporteri la acest joc, conducerea clubului Sporting Roşiorii de Vede a anunţat faptul că asigură gratuit transportul celor care vor să urmărească jocul de la Piteşti. În ultimele zile, pregătirile s-au derulat destul de intens (s-au făcut liste cu spectatorii care vor fi prezenţi, pentru a se şti câte mijloace de transport vor fi puse la dispoziţie pentru acest eveniment). În acest sens, toţi spectatorii care vor să însoţească pe Sporting la barajul de promovare de la Piteşti, sunt aşteptaţi la stadionul Municipal din Roşiorii de Vede, de unde se va pleca azi, în jurul orei 14.30.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.