Social

Modificări RADICALE ale structurii anului școlar / În loc de semestre ori trimestre, 5 MODULE de învățare

Ministerul Educației, în cadrul ședinței Consiliului de Dialog Social de miercuri, 30 martie, a pus în discuție structura anului școlar 2022-2023, mai exact modificările pe care autoritățile intenționează să le aplice începând cu următorul an școlar.

Din informațiile apărute, confirmate și de Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – EDUPART, se pare că partenerii sociali au acceptat propunerea ministerului de a se renunța la organizarea anului școlar pe semestre, urmând ca elevii să învețe după un calendar structurat pe 5 module de învățare-predare-evaluare, care să alterneze cu vacanțele. Propunerile Ministerului Educației privind cele 5 module sunt 5 septembrie – 21 octombrie – modulul 1; 22-30 octombrie – vacanță de toamnă pentru toți elevii; 31 octombrie – 22 decembrie – modulul 2; 23 decembrie – 8 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă; 9 ianuarie – 6 aprilie – modulele 3 și 4; 7 aprilie – 18 aprilie – vacanța de primăvară; 19 aprilie – 16 iunie – modulul 5; 17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară. Inspectoratele școlare județene vor decide în legătură cu vacanța din luna februarie.

De asemenea, Consiliul Național al Elevilor a înaintat propunerea de eliminare a tezelor și de înlocuire a lor cu mijloace de evaluare sumativă cu subiect unic la nivel național la începutul și sfârșitul fiecărui an școlar, această propunere fiind agreată de minister, potrivit reprezentanților elevilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.