Social

Modificări la reţeaua şcolară în municipiul Alexandria

Monica DUMITRESCU

Dacă proiectul de Hotărâre privind stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar din Alexandria pentru anul şcolar 2015-2016, iniţiat de primarul municipiului Victor Drăguşin, va fi aprobat de Consiliul local în forma propusă, reţeaua şcolară din municipiul reşedinţă de judeţ va suferi câteva modificări comparativ cu anul şcolar în curs. Potrivit proiectului de Hotărâre, începând cu anul şcolar viitor Grădiniţa cu program normal nr. 1 nu va mai fi arondată la Grădiniţa cu program prelungit nr. 4, ci va fi arondată, cu spaţiile aferente, la Şcoala Gimnazială “Alexandru Colfescu”, Grădiniţele cu program normal nr. 2 şi nr. 11 nu vor mai fi arondate la Grădiniţa cu program prelungit nr. 8, ci vor fi arondate la Şcoala Gimnazială nr. 6, iar Grădiniţa cu program normal nr. 3, care era arondată la Şcoala Gimnazială nr. 6, va fi arondată la Grădiniţa cu program prelungit nr. 8. De asemenea, la reţeaua unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Alexandria pentru anul şcolar 2014-2015 se vor adăuga şi unităţile de învăţămât cu activităţi extraşcolare şi cluburile sportive şcolare a căror listă a fost transmisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Telorman, precum şi o unitate de învăţământ particular, respectiv Şcoala Postliceală Sanitară “Carol Davila”, la solicitarea conducerii acestei unităţi de învăţământ.

În expunerea de motive a proiectului de Hotărâre se arată că modificările propuse s-au făcut pentru eliminarea condiţiilor insalubre ale spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea unele grădiniţe şi eficientizarea folosirii spaţiilor care oferă condiţii corespunzătoare, din alte unităţi de învăţământ, precum şi pentru echilibrarea efectivelor de elevi sau preşcolari impuse de legislaţia în vigoare pentru menţinerea personalităţii juridice la aceleaşi unităţi de învăţământ.

Consiliul local al municipiului Alexandria se va întruni joi, 8 ianuarie, începând cu ora 14.00, în şedinţă extraordinară pentru discutarea şi aprobarea acestui proiect.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.