Eveniment

Modificări în conducerea a 18 unităţi de învăţământ din Teleorman, începând cu 1 septembrie

isj-teleorman-sediuMonica DUMITRESCU

Conducerea a 18 din cele 142 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică din Teleorman a fost schimbată, începând cu 1 septembrie 2015. Noii directori au fost învestiţi oficial în funcţie în cursul zilei de marţi, 1 septembrie.

În cadrul unei conferinţe de presă, organizată la Inspectoratul Şcolar Judeţean, inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe, a explicat că niciunul din directorii sau directorii adjuncţi ai unităţilor de învăţământ din judeţ nu a ocupat această funcţie în urma unui concurs, toţi fiind numiţi cu delegaţie la începutul anului şcolar trecut. Delegaţia acestora a expirat la 31 august 2015. Pentru majoritatea celor care au ocupat funcţii în conducerea unităţilor de învăţământ din judeţ a fost prelungită delegaţia, până la organizarea concursului de ocupare a acestor funcţii, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar viitor.

În 18 unităţi de învăţământ delegaţiile vechilor directori nu au mai fost prelungite, motivele fiind diverse. O parte dintre foştii directori nu au mai dorit să continue în această funcţie, din cauza unor motive personale sau a unor probleme de sănătate, această situaţie înregistrându-se la Şcoala gimnazială “Mircea cel Bătrân” din Turnu Măgurele, Şcoala nr. 1 Lunca, Şcoala Uda Paciurea, Liceul Teoretic Zimnicea, CSS Roşiorii de Vede, Grădiniţa cu program prelungit nr. 4 Roşiorii de Vede, Liceul Tehnologic “Sf Haralambie” din Turnu Măgurele, şcolile gimnaziale Mârzăneşti, Săceni şi Beuca. La şcoala gimnazială Tătărăştii de Jos, a fost numit un alt director pentru că cea care a asigurat până acum această funcţie va intra în concediu de maternitate, iar la Şcoala gimnazială Ciolăneşti şi Grădiniţa nr. 4 din Alexandria, vechii directori s-au pensionat.

Au mai fost schimbaţi directorii de la Grădiniţa nr. 7 din Turnu Măgurele şi de la Şcoala gimnazială Dideşti, după ce vechii directori s-au pretransferat în alte unităţi de învăţământ.

Situaţii mai delicate, unde directorii au fost schimbaţi în urma deciziei Consiliului de Administraţie al ISJ Teleorman, la propunerea inspectorului şcolar general, au fost înregistrate în trei unităţi de învăţământ din judeţ: Şcoala Gimnazială “Miron Radu Paraschivescu” din Zimnicea, Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria şi Şcoala Gimnazială Suhaia, motivele invocate de conducerea ISJ fiind: relaţie neprincipială cu părinţii, gestionarea defectuasă a conflictelor, în primul caz, menţinerea unei stări conflictuale între conducerea şcolii şi cadrele didactice, sesizări din partea părinţilor şi a cadrelor didactice şi relaţie neprincipială cu ISJ, în cel de-al doilea caz şi transmiterea unor situaţii eronate şi întârziate, în cel de-al treilea caz.

Decizia schimbării directorilor a fost luată şi pentru Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede, dar şi pentru Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” din Botoroaga, ambele cu rezultate dezastruoase la Bacalaureat în ultimii ani, însă potrivit inspectorului şcolar general, cel puţin până acum, nu s-a găsit soluţie, toţi dascălii din aceste unităţi de învăţământ, care îndeplinesc condiţiile cerute de lege, refuzând să preia conducerea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.