Eveniment

Modificarea Legii achiziţiilor publice a lăsat Parada Europei fără premii

20 de licee din judeţ au participat la cea de-a XI-a ediţie a Paradei Europei care s-a desfăşurat sâmbătă, 11 iunie, la Alexandria. În urma competiţiei, marele premiu, constând într-o excursie în ţara reprezentată, a revenit anul acesta Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, care a reprezentat Italia, în timp ce premiul I, constând într-o excursie de 3 zile la Bruxelles, a fost acordat Colegiului Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele (Germania) şi Colegiului Naţional “Al. I. Cuza” din Alexandria (Lituania). De asemenea, premiul al doilea, constând într-o tabără de o săptămână pe litoralul românesc, a fost acordat Liceului Teoretic Zimnicea (Marea Britanie), Colegiului Naţional “Al. D. Ghica” din Alexandria (Olanda) şi Liceului Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele (India), iar premiul al treilea, constând într-o tabără de o săptămână la munte, a fost acordat Liceului Tehnologic “Andrei Şaguna” Botoroaga (China), Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede (Bulgaria) şi Liceului Teoretic Videle (Brazilia), iar celelalte echipe participante au primit, în urma conscursului, ca premiu de consolare o excursie de trei zile la mare.

Excursiile în ţară sau străinătate au fost anunţate însă numai la nivel teoretic, iar premiile pentru elevii celor 20 de echipe participante nu vor fi acordate, situaţia fiind cauzată de modificările aduse la Legea achiziţiilor publice, anunţă organizatorii competiţiei.

Referitor la faptul că, deşi Parada Europei s-a încheiat cu acordarea premiilor pentru echipele participante, elevii celor 20 de licee participante nu vor intra, practic, în posesia acestora, Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean, a precizat că modificarea Legii achiziţiilor publice a dus la incapacitatea organizatorilor de a acorda premiile câştigătorilor.

“Nu se vor putea acorda premiile pentru că modificările aduse la Legea achiziţiilor publice interzic acest lucru. Modificările legislative au apărut pe parcurs, nu am putut să prevedem că se va întâmpla acest lucru. Am chemat directorii celor 20 de licee participante, le-am explicat situaţia, iar ei au înţeles că nu depinde de noi. De altfel, vor mai fi acţiuni pe care Consiliul Judeţean le-a derulat până acum şi, după modificarea Legii achiziţiilor publice, nu vor mai putea fi organizate”, a precizat Adrian Gâdea.

Noua Lege a achiziţiilor publice a fost publicată în Monitorul Oficial de luni, 23 mai 2016, devenind astfel cadrul normativ de referinţă pentru achiziţiile publice efectuate în România, cadru pe care îl vor urma autorităţle publice contractante atunci când cumpără bunuri, servicii sau lucrări. (Violeta Mocanu)

4 Comments

  1. Florentin

    Inca o reforma tehnocrato-penelista care isi bate joc de absolut orice!

  2. Bunic de Elev

    mai bine ar pune mana si pe carte, numai parade, cluburi, destrabalare, ce rahat de scoala se face????Un dezastru, o mizerie!!!

    • Serios? Având în vedere ca legea achizitiilor publice a intrat in vigoare in mai, la 11.06.2016, data paradei, se cunostea faptul ca nu se pot achizitiona anumite servicii. Ce a impietat pe onorabilul Gâdea sa spun la premiere ca e in imposibilitatea de a onora premiile? Tot PNL e de vină pentru situația asta? Un pic de rusine nu ar strica celor care, din neputinta, arunca raspunderea in bratele opozitiei! Vina neonorarii promisiunii facute copiilor este exclusiv a CJ TR, in frunte cu d-l presedinte Gâdea și d-l director al Euro TR, Putineanu, ca nu au spus din start participantilor ca nu vor avea excursii!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.