Politic

Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Videle – Roșiori Nord – Craiova / Interpelare adresată de senatorul Dănuț Cristescu ministrului Grindeanu

Senatorul PSD de Teleorman Dănuț Cristescu l-a interpelat pe ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, obiectul demersului parlamentar făcând referire la modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Videle – Roșiori Nord – Craiova.

Senatorul Cristescu atrage atenția asupra stării de degradare în care se află calea ferată, precizând că nu au mai fost făcute reparații din anul 1986, și îi solicită ministrului Grindeanu răspunsuri la întrebări privind existența unui proiect de modernizare a respectivei linii de cale ferată sau a intențiilor de executare a unor lucrări de reparații.

“Una dintre cele mai importante zone de cale ferată, București Nord – Videle – Roșiori Nord – Craiova, nu a mai avut parte de reparații capitale din 1986.

Majoritatea trenurilor circulă destul de greu, au restricții de viteză în multe zone din cauza stării degradate a căii ferate.

Nici o magistrală nu s-a degradat mai mult decât M900 București – Videle – Roșiori Nord – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Timișoara.

În urmă cu 30 de ani erau porțiuni importante în care trenurile atingeau 120 km/h de la București la Craiova.

Spre exemplu, pe cei 51 km spre Videle trenurile făceau 33 de minute, în prezent niciun tren nu face mai puțin de 47 de minute.

În urmă cu 3 ani Compania Națională de Căi Ferate anunța demararea proiectului de modernizare a 47 de stații de cale ferată, printre care: Roșiori Nord, Videle și Alexandria.

Având în vedere cele prezentate mai sus, vă solicit următoarele:

  1. Există în planul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, proiect de modernizare a liniei de cale ferată București – Videle – Roșiori Nord ?
  2. Se vor executa în perioada următoare reparații capitale pe linia de cale ferată București – Videle – Roșiori Nord ?
  3. Se vor moderniza stațiile de cale ferată Videle, Roșiori Nord și Alexandria?”, scrie senatorul de Teleorman în interpelare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.