Eveniment

Modernizare Parc Videle/ Unul dintre scopuri este creșterea turismului în oraș

Consiliul Local al orașului Videle a adoptat, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre privind “aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru realizarea obiectivului de investiție: ‘Modernizare Parc Videle’ în cadrul proiectului ‘Tales of Culture, History and Nature’ în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Interreg V-A Romania-Bulgaria cod RoBg-413”.

Valoarea totală a proiectului este de 1.115.390,92 lei cu TVA, din care se realizează mai multe lucrări, cum ar fi construirea unui foișor/bibliotecă pentru activități în aer liber, extinderea aleilor pietonale, montarea unor stâlpi fotovoltaici iluminat. De asemenea, tot pentru activități, se va construi o platformă pentru zona de fitness pentru care se achiziționează 6 aparate de fitness. Tot la acest capitol sunt incluse și alte dotări, cum ar fi o scenă mobilă, 3 corturi pentru evenimente, 5 toalete ecologice și multe altele.

Mai mult, conform detaliilor din proiectul de hotărâre recent aprobat, se vor realiza lucrări de amenajare a spațiului verde “prin defrișarea de tufișuri crescute la întâmplare, defrișare pomi uscați și plantarea unui număr de 200 arbori, 150 butași de trandafiri, semănare gazon, plantare flori perene și gard viu”.

Reprezentanții Primăriei Orașului Videle transmiteau pe 31 octombrie 2018, atunci când a început proiectul, că obiectivul general este de a încuraja conservarea resurselor naturale și a tradițiilor culturale “prin dezvoltarea unui produs turistic integrat, drept modele de utilizare sustenabilă a moșternirii naturale, istorice și culturale din zona transfrontalieră”.

În ceea ce privește rezultatele așteptate ale proiectului, aceeași sursă spunea: “1000 participanți la evenimentele ce urmează să fie organizate în cadrul proiectului, 1 produs turistic integrat, 1 strategie pentru valorificarea moștenirii culturale, natural si istorice”.

În cadrul unei conferințe de presă organizată la Videle în noiembrie 2018, președintele de atunci al Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu a evidențiat faptul că era nevoie de reabilitarea parcului din Videle. De asemenea, a făcut referire la importanța schimburilor culturale dintre cele două orașe (Videle și Lyaskovets), ce vor fi realizate în cadrul proiectului, deoarece cetățenii ambelor orașe au nevoie atât de recreere, cât și de tradiții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.