Eveniment

Modele de subiecte pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul în anul 2017

Monica DUMITRESCU

Elevii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a care vor susţine anul viitor Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul au la dispoziţie, începând de marţi, 1 noiembrie, modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene. Elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), modelele de subiecte au fost publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.

Referitor la Evaluarea Naţională, modelele de subiecte au fost construite în funcţie de următoarele trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fişiere pentru examenul naţional de Bacalaureat au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

În Teleorman, pentru susţinerea evaluării naţionale în 2017 se pregătesc circa 3000 de elevi, în timp ce pentru susţinerea Bacalaureatului, se pregătesc aproximativ 2500. În 2016 doar aproximativ 60% dintre absolvenţii de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională în Teleorman au obţinut cel puţin media 5, iar procentul de promovabilitate la Bacalaureat a depăşit cu puţin 50%, o performanţă pentru judeţ având în vedere rezultatele obţinute în ultimii ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.