Eveniment

Mobilizare generală a autorităţilor din Teleorman – Pompierii şi jandarmii lucrează la supraînălţarea malurilor în zonele inundabile

inundatii2Monica DUMITRESCU

După ce hidrologii au emis noi avertizări de cod galben şi portocaliu de inundaţii pentru râurile Vedea, Teleorman, Călmăţui şi pârâul Câinelui, autorităţile din Teleorman au luat măsuri suplimentare pentru apărarea zonelor aflate în pericol de a fi inundate din nou. Pompierii şi jandarmii acţionează pe de o parte pentru evacuarea apei adusă de viiturile de Paşte, pe de altă parte pentru protejarea împotriva noilor viituri anunţate.

La Beiu, localitate grav afectată de inundaţiile de la începutul acestei săptămâni, pompierii lucrează din seara zilei de miercuri, 23 aprilie, la executarea unei linii de aparare în zona amonte pod, pe o lungime de 400 metri, formată din saci umpluţi cu nisip. Potrivit colonelului Liviu Sorinel Sandu, şeful ISU Teleorman, a fost montat şi un hidrobaraj pentru protecţia caselor care s-au aflat sub ape la începutul acestei săptămâni. Pompierilor li s-au alăturat şi circa 30 de voluntari din rândul localnicilor.

De asemenea, se acţionează şi în celelalte localităţi grav afectate de inundaţiile de la începutul acestei săptămâni, pentru care pericolul de a fi din nou inundate nu a trecut. În comunele Ciolăneşti şi Vârtoape, pompierii şi jandarmii acţionează pentru evacuarea apei din casele şi gospodăriile inundate, dar şi pentru supraînălţarea malurilor râului Vedea, respectiv pârâului Câinelui, pentru care a fost emis codul portocaliu de inundaţii.

Prefectul judeţului, Carmen Daniela Dan, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, inspectorul şef al ISU Teleorman, Liviu Sorinel Sandu, directorul SGA Teleorman, Ion Barbu, începând de miercuri seara, se află în permanenţă în teren în punctele critice (Ştorobăneasa-Beiu,Vârtoape,Călineşti) în vederea stabilirii măsurilor tehnico-organizatorice necesar a fi adoptate pentru prevenirea posibilelor situaţii de urgenţă ce pot apărea în contextul actual şi exercitării actului decizional.

inundatii3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.