Eveniment

Mobilizare de forțe pentru repunerea pe carosabil și tractarea tirului răsturnat la Izvoarele / Toată cantitatea de rășină a fost transvazată în condiții de siguranță

A fost nevoie de o adevărată mobilizare de forțe pentru ca tirul încărcat cu rășină de poliester care s-a răsturnat joi pe raza localității Izvoarele să fie repus oe carosabil și tractat, dar și pentru asigurarea transvazării în siguranță a încărcăturii.

Întrucât până astăzi de dimineață nici beneficiarul și nici transportatorul celor 22 de bidoane de câte 1000 de litri fiecare, încărcate cu rășină de poliester, nu au reușit să identifice soluțiile necesare pentru preluarea și transportul acestora în condiții de siguranță, pompierii teleormăneni au fost nevoiți să solicite sprijinul autorităților locale și județene, operatorilor economici și colegilor de la ISU Giurgiu, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, mr. Gelu Dragomir.

„În ajutorul nostru au venit salvatorii de la Giurgiu, cu o automacara de mare tonaj, membrii SVSU Izvoarele, cu un buldoexacavator și o autocisternă, personalul Apa Serv Alexandria, cu un compresor de mare capacitate, și angajații operatorului economic Edma, care au adus un buldoexcavator.

Împreună, după aproape opt ore de muncă continuă, dar cu mare atenție pentru ca operațiunea să se desfășoare în condiții de siguranță, atât pentru oameni, cât și pentru mediul înconjurător, am reușit.

Toată cantitatea de rășină din bidoanele fisurate a fost transvazată în alte recipiente, iar celelalte bidoane au fost descărcate în condiții de siguranță. Apoi, cu ajutorul automacaralei, autotrenul a fost ridicat din șanț și repus pe carosabil pentru a fi tractat din zonă.

Pentru tot acest sprijin și eforturile depuse, adresăm mulțumiri tuturor celor implicați, care au dat dovadă de profesionalism, dedicare și implicare în rezolvarea problemelor din comunitățile noastre”, a declarat sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.