Eveniment

Mită pentru permise

Luni, 29.10.2012, procurorul şef secţie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prev şi ped de art 254 Cod Penal..

În fapt, lucrătorii S.J.A. Teleorman au fost sesizaţi de către o persoană cu privire la faptul că un instructor auto i-a pretins suma de 200 euro lăsând să se creadă că are influenţă asupra lucrătorilor SPCRPCIV Teleorman şi îi poate determina pe aceştia să îl promoveze la proba traseu pentru obţinerea permisului de conducere.

În cauză, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – S.J.A. Teleorman  au fost delegaţi de către procurorul şef secţie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman să efectueze acte de cercetare penală, în urma acestora, instructorul auto fiind trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Din cercetările continuate de procuror şi ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – S.J.A. Teleorman, a reieşit faptul că agentul de poliţie D.N. a primit prin intermediul unui instructor auto suma de 400 lei cu scopul de a promova elevul la examenul auto, proba traseu. De asemenea, s-a mai stabilit faptul că agentul de poliţie a primit în acelaşi scop şi alte sume de bani, totalizând 2100 lei.

Ofiţerii S.J.A. Teleorman au beneficiat de sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Teleorman şi al Serviciul Tehnic din cadrul DGA.

Subcomisarul Ţică Tom ne-a declarat faptul că mai multe detalii vor fi furnizate în cadrul conferinţei de presă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, ce va avea loc în data de 31.10.2012.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.