Eveniment

Misiune grea pentru pompierii militari / Șapte locuințe din Roșiori de Vede, salvate

Șapte case din Roșiori de Vede riscau să fie mistuite de flăcări din cauza unui foc în aer liber lăsat nesupravegheat de unul dintre proprietari. Incendiul s-a propagat rapid la vegetația uscată din șase gospodării, cu pericol de extindere la șapte case de locuit. Intervenția pompierilor a avut loc marți, în intervalul 13.37 – 15.20, pe străzile Înfrățirii, Sf. Vineri și 1933, din municipiul Roșiorii de Vede.

Pentru localizarea și lichidarea focului în limitele găsite, a fost nevoie de intervenția a trei echipaje de salvatori, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă de mare capacitate.

“Misiunea colegilor noștri a fost foarte grea, având în vedere accesul dificil în spate curților, cantitatea mare de vegetație uscată și suprafața pe care se manifesta incendiul, de aproximativ 5000 mp. Din fericire, pompierii militari roșioreni au reușit să salveze cele șapte locuințe, pentru unii dintre cetățeni reprezentând, probabil, agoniseala de o viață.

Poate că cei mai mulți dintre oameni spun că aceasta ne este datoria, și le dăm dreptate, pentru că facem acest lucru, zi de zi, în slujba semenilor.

Întrebarea noastră, a pompierilor, este dacă și datoria dumneavoastră, a cetățenilor, este de respecta regulile de prevenire și stingere a incendiilor, pentru a nu pune în pericol viața și bunurile materiale ale semenilor?

Sperăm că ați înțeles mesajul nostru și vrem să constatăm că astfel de evenimente sunt din ce în ce mai puține în perioada următoare. Din păcate, astăzi (n.r. – marți, 25 iunie) am fost solicitați să intervenim la zece incendii de vegetație uscată, cu pericol de propagare la anexele gospodărești, la locuințe și culturi agricole.

În acest sens, vă rugăm să ne ajutați prin luarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și respectarea următoarelor recomandări: nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mici față de locurile cu pericol de explozie sau față de materiale combustibile; nu expuneți la soare sau în zone supraîncălzite recipiente sau rezervoare ce conțin lichide inflamabile sau gaze sub presiune; pregătiți hrana prin utilizarea focului deschis doar în locurile special amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații sau la alte vecinătăți; nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate; restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu; nu lăsați copiii nesupravegheați, cu mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete etc.); reamintim tuturor cetățenilor că incendierea vegetației uscate este interzisă”, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” Teleorman.

Comments are closed.