Politic

Ministrul interimar al Sănătății, interpelat de senatorul Dănuț Cristescu: “Ce medicamente au fost repartizate județului Teleorman, în vederea tratării COVID-19?”

Senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, l-a interpelat pe ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, solicitându-i răspunsuri privind repartizarea medicamentelor antivirale către spitalele din Teleorman în perioada aprilie – septembrie 2021, dar și lămuriri vizavi de alocarea sau nu de resurse financiare către Ministerul Sănătății.

“Domnule ministru, și lipsa de medicamente din spitalele din România a dus la un număr mare de decese cauzate de COVID. Am văzut cum, în bătaie de joc, fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că medicamentele nu erau așa importante. Totodată, a declarat că nu a avut resurse financiare alocate de către guvernul Cîțu pentru  achiziția de medicamente. Oare așa să fie? De ce doamna ministru nu a ieșit public să spună acest lucru, că nu are resurse financiare pentru a achiziționa aceste medicamente necesare în spitale pentru cetățenii din România? Rămâne să aflăm din interpelarea pe care eu astăzi o fac către domnul ministru interimar Cseke Attila.

Medicamentele antivirale administrate în primele 5 zile ale bolii sunt esențiale și pot salva foarte multe vieți, testarea și depistarea cât mai repede a bolii, administrarea de tratament cât mai repede posibil, de asemenea, salvează viețile oamenilor. Medicamentele esențiale sunt următoarele: Favipiravir, Tocilizumab, Anakinra, Remdesivir; domnule ministru interimar, cetățenii din județul Teleorman, și nu numai, au dreptul să știe ce medicamente au fost repartizate județului nostru în perioada 21 aprilie – 8 septembrie 2021?

Având în vedere cele menționate, vă rog să-mi comunicați următoarele: câte cutii de Favipiravir au fost repartizate județului Teleorman în perioada 21 aprilie – 8 septembrie 2021? Câte doze de Tocilizumab au fost reaprtizate județului Teleorman în aceeași perioadă? Câte flacoane de Remdesivir au fost repartizate spitalelor din județul Teleorman în aceeași perioadă? Câte doze de  Anakinra au ajuns în spitalele din Teleorman? Ministerul Sănătății a avut resurse financiare în perioada menționată pentru achiziția de medicamente pentru tratarea COVID-19?”, întreabă senatorul de Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.