Eveniment

Ministerul Sănătății va dota logistic și cu personal Spitalul “Caritas”, desemnat spital suport pentru COVID-19

Desemnarea Spitalului Municipal „Caritas” drept unitate medicală ce va trata exclusiv pacienți cu COVID-19 în Teleorman a stârnit numeroase discuții la nivelul județului. Nemulțumirile au fost multe, atât din partea roșiorenilor, cât mai ales din partea medicilor care activează în cadrul Spitalului „Caritas”. Despre desemnarea unității medicale drept spital suport pentru pacienții COVID pozitiv, dar și despre ce înseamnă concret acest lucru pentru Teleorman și, mai ales, pentru Roșiorii de Vede, a vorbit dr. Luminița Dumitrașcu, medic epidemiolog în cadrul DSP Teleorman.

Analiza în urma căreia Spitalul Municipal Caritas a fost desemnat drept spital suport pentru pacienții COVID pozitiv s-a făcut pe niște criterii pe care le-a impus Ministerul Sănătății fiecărei Direcții de Sănătate Publică, iar pentru Teleorman Spitalul Județean de Urgență a fost exclus încă de la început dintre variantele pe care le-au luat în calcul autoritățile județene, precizează medicul epidemiolog Luminița Dumitrașcu.

„Spitalul Municipal Caritas a fost desemnat să devină într-un viitor apropiat spital COVID pozitiv după o analiză foarte serioasă care s-a făcut la nivelul juețului. Vreau să spun că, de la început, a fost exclusă posiblitatea ca Spitalul Județean să devină spital COVID pozitiv, întrucât aceasta ar fi ultima redută pentru populația sănătoasă a județului, care trebuie să aibă acces la rezolvarea problemelor medicale și a tuturor urgențelor medico-chirurgicale”, a explicat dr. Luminița Dumitrașcu, medic epidemiolog în cadrul DSP Teleorman.

Printre criteriile impuse de Ministerul Sănătății au fost, potrivit dr. Luminița Dumitrașcu: unitate medicală care să aibă majoritatea specialităților, unitate medicală care să dispună de o dotare bună și să aibă circuit funcțional.

“Alegerea a fost într-un final, și sigur că au fost multe discuții, Spitalul Municipal Caritas, întrucât este un spital cu circuit bun, este un spital care are multe specialități, de fapt aproape toate specialitățile importante, are și specialiști, poate nu suficienți, dar pentru toate specialitățile, rămânând ca în momentul în care această decizie să fie luată, Ministerul Sănătății să doteze logistic și cu persoanl Spitalul Caritas”, mai spune dr. Luminița Dumitrașcu.

Medicul epidemiolog explică și că în momentul în care Spitalul Caritas va deveni spital COVID pozitv, în unitatea medicală vor fi tratați exclusive pacienți cu coronavirus. Totodată, explică dr. Luminița Dumitrașcu, procedura va rămâne la fel ca în prezent în ceea ce privește diagnosticare apacienților COVID pozitiv.

Astfel, spune dr. Luminița Dumitrașcu, pacienții simptomatici sau contacții simptomatici vor merge la secțiile de boli infecțioase, unde vor fi testați. Până vor veni rezultatele de la București, pacienții vor rămâne, ca și până acum., în secțiile de boli infecțioase. Dacă testul este pozitiv, pacienții vor merge la Caritas, iar dacă testul e nagtiv, oamenii vor merge să-și trateze afecțiunea pentru care au venit la spital sau vor merge acasă, cu tratament.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FLdt5a28b78[/embedyt]

3 Comments

  1. Macar,sa fie ea sefa,sefa este o subinginera de CFR,de la Rosiori,cu barbatul mare liberal.Au profitat de starea de urgenta,sa-si puna nevestele si amantele in functii.

  2. Daca sanatatea a ajuns pe mana la individa asta ne-am dus dracului era proasta spitalului Mare

  3. cum o fi ajuns idioata asta sefa DSP?sau ce barosan a tarnosit-o?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.