Social

Ministerul Sănătății face apel către medici și asistenți pentru a merge în Turcia

Ministerul Sănătății a demarat o campanie prin care intenționează să înscrie voluntari și face apel urgent la cadrele medicale din toată țara, pentru a ajuta răniții din Turcia, dar și pentru a completa echipele medicale deja aflate pe teritoriul Turciei. Medicii și asistenții ce doresc să ia parte la campania de voluntariat, se pot înscrie pe site-ul Ministerului Sănătății, completând formularul on-line. De asemenea, și DSP Teleorman a transmis această informație, pe site-ul instituției. Tot Ministerul Sănătății a demarat și o campanie de donare de sânge pentru persoanele rănite în urma cutremurului.

Catastrofa cu care se confruntă cetățenii turci a determinat statul român să întindă acestora o mână de ajutor, prin mai multe modalități. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, înainte de ședința de guvern de miercuri, că țara noastră a fost prima care a ajuns în zonele afectate de cutremur din Turcia. Astfel, mai multe echipe de salvatori români, dar și câini dresați, specializați în căutări, se află la acest moment pe teritoriul Turciei, contribuind la eforturile de a depista supraviețuitorii.

Joi, 9 februarie, încă o echipă RO-USAR a IGSU București-Ilfov, alături de alte patru cadre medicale și patru reprezentanți cu sprijin canin, doi ofițeri de legătură DSU au decolat de pe aeroportul Baza 90 din Turcia. Transportul acestora s-a realizat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, urmând ca această echipă să se alăture colegilor în acțiunile specifice de căutare-salvare.

Și Crucea Roșie Română face apel umanitar pentru Turcia și Siria, astfel: “Efectele acestui dezastru sunt devastatoare. Mii de persoane au nevoie disperată de asistență de urgență, cum ar fi primul ajutor, asistență medicală, adăpost și produse de primă necesitate. Puteți ajuta! Donați acum și ajutați populația din Siria și Turcia să primească un sprijin vital”. Pe pagina de Facebook a Crucii Roșii Române există un link ce poate fi accesat, în vederea realizării unei donații.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.