Social

Ministerul Muncii: un singur serviciu de îngrijire la domiciliu licenţiat la nivelul județului Teleorman

Numărul serviciilor de îngrijire la domiciliu licenţiate, la nivel național, la finalul lunii iulie era de 210, din care numai aproximativ 20% publice, conform datelor centralizate de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Din totalul serviciilor de îngrijire la domiciliu licenţiate, numai 40 erau publice, susțin reprezentanții Ministerului Muncii, în timp ce şi 170 erau private.

Cele mai multe servicii de îngrijire la domiciliu erau înregistrate, la data menționată, în județul Alba, unde funcționau 28 de astfel de servicii, dintre care trei publice. Alte 21 de servicii de îngrijire la domiciliu funcționau în București, din care numai unul public, în timp ce în județul Sălaj erau înregistrate 20 de astfel de servicii (unul public), iar în județul Cluj funcționau 14 servicii (cinci publice).

La polul opus, în cinci județe, respectiv Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Olt şi Vâlcea, nu era licenţiat niciun astfel de serviciu, în timp ce în judeţele Botoşani, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Prahova, Teleorman, Vaslui şi Vrancea era licenţiat numai un serviciu de îngrijire la domiciliu. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.