Economie

Ministerul Agriculturii a stabilit cuantumul maxim al plăţilor directe unice pe suprafaţă

terenMinisterul Agriculturii a publicat pe site-ul instituţiei o hotărâre privind stabilirea pentru anul 2014 a cuantumului maxim al plăţilor directe unice pe suprafaţă, plăţilor separate pentru zahăr şi plăţilor specifice pentru orez care se acordă în agricultură, în sectorul vegetal.

Potrivt, MADR, cuantumul maxim al plăţilor pentru schema unică pe suprafaţă este de 156,89 de euro la hectar pentru sectorul vegetal. În ceea ce priveşte schema de plată specifică pentru orez din zonele defavorizate, altele decât zona montană, aceasta este de 300 de euro la hectar. La zahăr, cuantumul maxim al plăţilor este de 379,17 euro pe hectar.

Plăţile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4102 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2014 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din 1 octombrie 2014.

Subvenţia totală în acest an este de 139 de euro pe hectar plata europeană, la care se mai adaugă 21 de euro pe hectar de la bugetul de stat, prima tranşă de plată urmând să fie efectuată din data de 16 octombrie. Suma totală alocată pentru cei 1,05 milioane de fermieri care au depus cereri este de 692 de milioane de euro. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.