Eveniment

Mijloacele de încălzire continuă să producă pagube și victime omenești

În ciuda faptului că pompierii militari au atras atenția cetățenilor, în repetate rânduri, asupra pericolului reprezentat de utilizarea mijloacelor de încălzire, atât în ceea ce privește starea lor de funcționare, cât și modul în care acestea ar trebui exploatate pentru a evita izbucnirea unor incendii ce le pot amenința viața ori bunurile materiale, incendiile de locuință sunt nelipsite din intervențiile salvatorilor teleormăneni.

Astfel, în mai puțin de 24 de ore, pompierii militari au intervenit la trei astfel de evenimente, în localitățile Cervenia, Fântânele și Merișani, în urma cărora o persoană a fost rănită, iar importante bunuri materiale au fost distruse.
La Fântânele, o femeie de aproape 70 de ani, a fost găsită de salvatori cu arsuri pe aproape 30% din suprafața corpului, în urma incendiului izbucnit în locuința sa, la nivelul unui dormitor. Victima a fost preluată de un echipaj SMURD, a primit primul ajutor calificat și a fost transportată la Spitalul Județean din Alexandria pentru îngrijiri medicale de specialitate. Incendiul, pornit cel mai probabil de la un reșou electric lăsat în funcțiune nesupravegheat, a distrus bunurile materiale dintr-un dormitor, reprezentând un pat, un covor și mai multe articole de îmbrăcăminte. Acesta a fost stins de pompierii militari zimniceni cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă, în limitele găsite, reușindu-se salvarea casei de locuit.

În localitatea Cervenia, o bătrână de aproximativ 75 de ani a uitat o lumânare aprinsă în apropierea mai multor materiale ușor combustibile. Norocul acesteia a fost că a simțit la timp fumul rezultat din arderea lor, părăsind imediat locuința. Incendiul a fost localizat și lichidat de pompierii militari alexăndrineni cu ajutorul unei autospeciale, la nivelul unei încăperi, fiind astfel salvată casa de locuit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.