Politic

Mii de teleormăneni s-au făcut membri de partid în pragul parlamentarelor

Carmen Dumitrescu

Pentru că întotdeauna apropierea alegerilor determină partidele politice să se organizeze în detaliu, se poate constata şi în acest an o creştere a numărului de membri ale organizaţiilor judeţene şi locale de partid. Acest fenomen are explicaţii dintre cele mai simple cu putinţă, pentru că majoritatea partidelor politice au înţeles că în campanie, resursa umană este esenţială, ea putând determina creşterea scorului electoral cu multe puncte. Acesta este şi momentul în care majoritatea partidelor politice îşi evaluează membrii şi îi cuantifică, pentru a şti exact pe ce se pot baza înainte de participarea la o luptă care ar putea să-i ducă pe mulţi la capătul resurselor fizice şi psihice. Pe de altă parte, mulţi dintre teleormăneni au înţeles un lucru important şi anume acela că dacă în alegeri sprijini cartea câştigătoare, la final este posibil să obţii o sumă de beneficii care nu s-ar putea obţine pe altă cale. Mai mult, cartea politicii este una extrem de atractivă pentru cei care îşi doresc să facă în cele din urmă o carieră, astfel că voluntariatul în prag de alegeri este esenţial în sensul împlinirii unei ambiţii personale. Aşa cum era de aşteptat, partidul cu cel mai mare număr de noi adeziuni este Partidul Social Democrat, care a reuşit să capaciteze peste 10.000 de membri plătitori de cotizaţii şi care sunt pregătiţi să se implice în competiţia electorală din decembrie, sperând că astfel îşi vor consolida o poziţie în interiorul celui mai puternic partid politic din ţară. Spre deosebire de alte partide politice, PSD a reuşit, în toţi aceşti ani de când se află în Opoziţie, să îşi fidelizeze membrii, care au învăţat să creadă în principiile care construiesc, din punct de vedere ideologic, partidul şi să nu se lase atât de uşor ademeniţi de beneficii materiale sau promisiuni diverse. Acest lucru poate fi considerat, în acest moment, atu-ul fundamental al Organizaţiei Judeţene a PSD Teleorman, care aşteaptă alegerile parlamentare cu nerăbdare şi cu presentimentul victoriei.

Partidul Democrat Liberal se confruntă cu nişte probleme în această perioadă în privinţa numărului de membri asimilaţi, însă potrivit preşedintelui Marian Zlotea, forţa proaspătă şi, eventual, tânără este binevenită în partid acum, în pragul noii competiţii electorale. În acest moment, Organizaţia Judeţeană a PDL are în jur de 8000 de membri, care, însă, mai migrează şi către alte partide atunci când circumstanţele o cer. Evident, şi membrii PDL cred în şansa lor de a rămâne la putere în următoarea perioadă iar potrivit vocilor din partid, încă se mai pot încheia adeziuni cu aceia care doresc să se implice în munca electorală şi să trăiască, pe viu, experienţa unei încleştări electorale fără precedent.

Partidul Naţional Liberal primeşte şi el noi membri în această perioadă, deşi în cazul acestui partid, noii membri sunt primiţi numai dacă demonstrează valoare intrinsecă. Momentan, PNL are, la nivelul Organizaţiei Judeţene, un număr de 9.000 de membri, plătitori de cotizaţie, dar şi foarte mulţi simpatizanţi. Oricum, numărul acestora se actualizează permanent, în funcţie de numărul adeziunilor depuse de la un interval de timp la altul.

Proaspăt intrat pe scena politică Partidul Forţa Civică a reuşit şi el să atragă câteva sute de noi membri. Evident, încrederea într-un partid nou este mai scăzută decât în partidele tradiţionale, astfel că trendu-ul scăzut al adeziunilor are justificarea sa. Totuşi, până în decembrie ar mai fi timp suficient pentru ca preşedintele Eugen Pârvulescu să mobilizeze cel puţin câteva mii de membri pentru a presta muncă voluntară la partid.

Ultimul, dar în nici un caz, ultimul ca nivel al adeziunilor semnate aproape zilnic este PP-DD, partidul cu cea mai fuminantă ascensiune pe scena politică autohtonă iar faptul că secretarul general al PP-DD la nivel naţional este Liviu Neagu, preşedintele Organizaţiei Judeţene Teleorman a partidului menţionat nu poate constitui decât un atu pentru susţinătorii acestei formaţiuni politice. Actualmente, discutăm despre un număr de peste 11.000 de membri la nivel judeţean şi apropierea alegerilor va face ca numărul adeziunilor să crească, astfel încât schema organizaţională să fie densă şi aptă să acopere toate nevoile de promovare ale acestui partid politic. 

2 Comments

  1. Marian Macaria

    PP-DD va fi Partidul Numarul Unu al Neamului!!!Eu Marian Macaria de la Politia Animalelor, chem toti admiratorii mei sa se inscrie in Partidul Domnului Dan!!!!Ura!!!!Ura!!!!Ura!!!

    • ,,Admiratorii mei”? Ce admiratori ai maestre? Poate niste animale pe care le-ai iertat de amenda cind au trecut pe rosu!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.