Politic

Mihai Răzvan Ungureanu s-a întâlnit cu simpatizaţii Forţei Civice din Teleorman

mruCarmen Dumitrescu

În cursul după-amiezei zilei de 19 februarie, la sediul Organizaţiei judeţene a Partidului Forţa Civică era agitaţie. Câteva zeci de membri ai partidului şi lideri de organizaţii locale îl aşteptau pe preşedintele partidului, Mihai Răzvan Ungureanu, venit la Alexandria pentru a constata cum stau lucrurile din punctul de vedere al mobilizării membrilor de partid şi pentru a face o estimare a felului şi timpului în care această organizaţie se va consolida, atât ca număr de membri, cât şi ca influenţă publică. Astfel, însoţit de liderul judeţean al partidului, Eugen Pârvulescu, şi de secretarul general al partidului, Ştefan Pirpiliu, Mihai Răzvan Ungureanu a participat, într-o primă fază, la o conferinţă de presă, în cadrul căreia a discutat filosofia partidului pe care îl conduce, dar a insistat şi asupra perspectivelor pe care acesta le are, din punct de vedere politic, la nivel judeţean, dar şi naţional: “Le spunem celor care au venit alături de noi, dar şi celor care se gândesc să vină alături de noi că suntem un partid care  nu are datorii istorice către nimeni. Nu venim din FSN, nu suntem prinşi în reţele clientelare, peste 80% dintre membrii partidului nostru sunt oameni care nu au făcut nicidată politică militantă şi care, dacă s-au  raportat vreodată la problemele ţării, au făcut-o în momentul în care au mers la vot. Un partid care este alcătuit din cei care altădată au fost nehotărâţi sau  nemulţumiţi de ceea ce înseamnă clasa politică actuală este chiar partidul pe care am onoarea să-l reprezint, alături de nişte oameni de toată isprava. Mă bucur că vin într-un judeţ care are un renume prost, pentru că foarte multă lume, mai ales la Bucureşti, percepţia este aceea că judeţul Teleorman rămâne pentru totdeauna vopsit în roşul socialiştilor. Aici aveţi dovada că acest lucru nu este adevărat. Şi că între cetăţenii judeţului şi locuitorii oraşului Alexandria se află foarte mulţi oameni care îndrăznesc să critice puterea actuală, care ştiu că viitorul României nu poate fi reprezentat de USL, care îşi dau seama că pentru România, Europa este calea cea dreaptă, oameni care au muncit şi şi-au construit carierele în  mod onest şi care se pot uita în ochii oricărui om cu mult curaj. Eu cred că asta trebuie să facem cu toţii: să ridicăm capul de jos, să ne uităm înainte, fermi, bravi şi încrezători în ceea ce suntem. Suntem oameni care au crescut corect şi vrem ca pruncii noştri să fie mai buni decât noi şi să nu dorească să plece din ţara lor. Asta e ţara pe care noi o vrem şi asta este forma noastră de patriotism şi eu cred că adevăratul patriotism e  acela în care îţi faci munca pentru care eşti plătit în modul cel mai curat cu putinţă. Pentru fiecare există loc sub soare. Avem foarte multe de dat către concetăţenii noştri, ar fi păcat ca lucrurile acestea să se risipească”.

Motivul prezenţei lui Mihai Răzvan Ungureanu la Alexandria a fost acela de a verifica starea organizaţiei judeţene şi de a discuta cu liderii acestuia, astfel încât să poată face o prognoză de dezvoltare a partidului până la alegerile prezidenţiale, M.R.U. mărturisind că s-ar vedea prezidenţiabil în 2014: “Partidul pe care îl reprezentăm este un partid care porneşte din revoltă, nu unul care pleacă din conformism. Niciunul dintre cei care ni s-au alăturat n-au venit să spună că vor şi ei ceva de la noi. Ne sacrificăm viaţa de familie, economiile şi timpul pentru că aşa credem că trebuie pornit mai departe. Noi suntem, în momentul de faţă, după alegeri, într-un audit general al organizaţiilor noastre din teritoriu, din toată ţara. Secretarul general, domnul Ştefan Pirpiliu a bătut România în lung şi în lat, mai are foarte puţin. În urma acestui audit, noi vrem să constatăm starea  organizaţiilor, nu doar statistic, câţi oameni sunt, cum  arată sediile, ci şi capacitatea de mobilizare politică a organizaţiilor. Suntem un partid care e construit foarte serios, cărămidă cu cărămidă, nu ne-am grăbit să facem o adunare. Oamenii care vin către noi sunt aleşi unul câte unul, şi e o onoare să faci parte dintr-un asemenea partid. E un partid care are baza de date complet statistică, complet nouă, electronică şi ştim în fiecare moment al zilei  care este compoziţia partidului, pentru că dorim să creştem şi să devenim cel mai mare partid al dreptei. Avem în Teleorman 1300 de membri la momentul acesta. O să am o întâlnire cu şefii organizaţiilor locale din Teleorman şi apoi o să mergem şi în alte judeţe. Mai este ceva, am venit în Teleorman pentru că chiar am vrut să văd cu ochii mei cum arată sediul organizaţiei judeţene şi cum sunt oamenii. Trebuie să ne cunoaştem”.

One Comment

  1. De ce stimate ziarist, nu spui cà Unguent, s-a intilnit numai cu 7 persoane. Teleormàneni habar nu au de forta civicà, dar voi ziaristi nemaiu avind ce sri mai scormoniti cite ceva.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.