Social

Miercuri, ultima zi pentru depunerea solicitărilor în programul social “Bani de liceu”

salariuMonica DUMITRESCU

Liceenii proveniţi din familii cu venituri reduse mai pot solicita doar miercuri, 1 octombrie, ajutorul de la stat pentru anul şcolar 2013-2014 oferit prin programul social “Bani de liceu”. Cererile pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ la care sunt înscrişi solicitanţii.

Elevii de liceu care provin din familii cu venituri reduse vor beneficia şi pe parcursul anul şcolar 2014-2015 de o bursă lunară, pe perioada cursurilor, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă. Ministerul Educaţiei Naţionale va continua derularea Programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”, conform legislaţiei în vigoare. În perioada 1-23 octombrie, vor fi efectuate anchete sociale pentru stabilirea eligibilităţii solicitanţilor. Lista beneficiarilor bursei Bani de liceu pentru anul şcolar 2014-2015 va fi publicată pe 28 octombrie. După afişarea listei pot fi depuse şi contestaţii, până pe 2 noiembrie, urmând ca rezultatul acestora să fie afişat după data de 6 noiembrie.

În anii şcolari trecuţi au beneficiat de o bursă lunară în valoare de 180 lei, aproximativ 2800 de elevii de liceu din Teleorman, proveniţi din familii al căror venit lunar nu depăşea 150 lei pe membru. Vestea bună este că în acest an şcolar cuantumul bursei ar putea fi majorat. Este însă doar o promisiune a ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, până acum fiind semnat doar ordinul prin care a fost desemnată comisia care se va ocupa de aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.