Eveniment

Miercuri se organizează un atelier profesional online la Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman

Miercuri, 16 iunie 2021, Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman organizează atelierul profesional online “Biblioteca modernă și bibliotecarul de tip nou”.

Conform datelor transmite de reprezantanții bibliotecii, discuțiile din cadrul atelierului “vor viza proiectele, programele și activitățile care se vor desfășura la nivel județean precum și național cu scopul de a sprijini implementarea Agendei 2030 a ONU”. Vor participa bibliotecari din bibliotecile publice teleormănene la atelerul profesional online.

În cadrul evenimentului, Geanina Burcea, bibliotecar la Biblioteca “Marin Preda” și membru în conducerea Asociației Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, va prezenta un material cu tema “Set de instrumente: Bibliotecile, Dezvoltarea și Agenda 2030 a ONU”.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții bibliotecii, scopul atelierului este de a contribui la rezultate superioare în cadrul Obiectivelor Dezvoltării Durabile (ODD), care se referă la promovarea instituirii universale, “inclusiv în domeniul alfabetizării media și informaționale și al abilităților de operare digitală”, cât și la minimizarea decalajelor “în ceea ce privește accesul la informație și ajută guvernul, societatea civilă și mediul de afaceri să înțeleagă mai bine nevoile informaționale locale”.

De asemenea, conform aceleiași surse, serviciile de bibliotecă “oferă o rețea de site-uri de livrare de conținut pentru programe și servicii guvernamentale”, cresc incluziunea digitală “prin acces la TIC și personal specializat pentru asistarea populației în dezvoltarea de noi abilități digitale”. Ele au și rolul de “centru al comunității academice de cercetare” și de a conserva și oferi accesul la cultură și la patrimoniul mondial prin intermediul ODD.

În ceea ce privește incluziunea instituțiilor de importanță majoră și universală în era digitală, reprezentanții Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman transmit că “la nivel global, 320.000 de biblioteci publice și peste un milion de biblioteci parlamentare, naționale, universitare, științifice și de cercetare, școlare și speciale asigură disponibilitatea universală a informațiilor și a abilităților necesare folosirii acestora”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.