Social

Miercuri, repartizarea dascălilor pe posturile vacante din şcolile teleormănene

După repartizarea dascălilor care au reuşit să obţină minim nota 7 la concursul din 30 iulie 2013, pe posturile titularizabile din unităţile de învăţământ teleormănene, miercuri, 14 august, se va desfăşura repartizarea pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), a candidaţilor care au primit cel puţin nota 5, atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Potrivit prof. Emilian Vrăjitoarea, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Teleorman, repartizarea pe posturi se va desfăşura în cele trei centre în care a fost organizat concursul, respectiv, Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”, Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” şi Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria.

Anul acesta au fost scoase la concurs în total 877 de posturi complete şi incomplete, doar 54 dintre acestea fiind titularizabile. La concurs au participat 567 de candidaţi în Teleorman, însă au reuşit să obţină cel puţin nota 7, condiţie obligatorie pentru ocuparea unui post titularizabil, doar 200 de dascăli. Cu toate că numărul dascălilor titularizabili din Teleorman a depăşit cu mult numărul posturilor disponibile, după repartizarea din 9 august au rămas neocupate 11 posturi, care se vor adăuga posturilor netitularizabile, putând fi ocupate de candidaţii cu cel puţin media 5 la concurs. Cu medii peste 5 la concurs anul acesta sunt aproape 380 de dascăli.

Concurenţa cea mai mare va fi pentru posturile de educatoare şi învăţătoare, dar şi pentru posturile la limba şi literatura română, educaţie fizică şi sport, geografie, engleză, istorie, religie, unde numărul candidaţilor depăşeşte numărul posturilor disponibile.

Pentru posturile care rămân vacante şi după această etapă, va fi organizată o nouă şedinţă în intervalul 16-20 august. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.