Eveniment

Miercuri începe Festivalul – concurs Ghiocelul de Aur

ghiocelul de aurCarmen Dumitrescu

Festivalul naţional “Ghiocelul de Aur” este unul dintre evenimentele pe care alexăndrenii le aşteaptă cu interes în fiecare an. Motivele sunt variate, însă preponderent este vorba despre faptul că la nivelul municipiului Alexandria se petrec prea puţine evenimnete culturale, astfel că interesul pentru festivaluri şi, mai ales, pentru invitaţii acestora este extrem de mare.

Miercuri, începând cu orele 19.00 va începe Festivalul – concurs, care va avea loc în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alexandria sub forma unui spectacol cu public. Gala laureaţilor şi festivitatea de decernare a premiilor concursului vor avea loc, aşa cum am mai precizat, în data de 16 mai 2013 pe scena amplasată pe platoul din faţa Casei de Cultură. La finalul concursului propriu-zis, pe scana Casei de Cultură va avea loc un recital al Mirabelei Dauer şi al lui Raoul, recitalurile continuând şi joi, când pe scena în aer liber organizată pe platoul din faţa Casei de Cultură vor urca Anda Adam şi trupa Talisman. În ceea ce priveşte concursul propriu-zis, trebuie făcută precizarea că acompaniamentul concurenţilor va fi realizat prin negative înregistrate pe CD ( audio normal), asigurate prin grija concurenţilor. Se consideră criterii de apreciere: calităţile vocal-interpretative, prezenţa scenică, valoarea şi dificultatea pieselor muzicale prezentate, originalitatea interpretării si calitatea negativelor.

În ceea ce priveşte juriul festivalului, acesta va fi format din personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti, redactori radio şi tv, personalităţi culturale şi ale administraţiei locale: Titus Andrei, Viorel Gavrilă, Mirabela Dauer, Raoul şi reprezentanţi ai organizatorilor. Concurentul va primi media notelor membrilor juriului. Dacă va fi cazul, membrul juriului care recunoaşte în lista de concurs participanţi de a căror formare artistică se ocupă, se va abţine de la notare . Juriul concursului are latitudinea de a nu acorda unele premii sau de a le redistribui. Laureaţii concursului vor primi premii, în sumă brută, după cum urmează: Trofeul ,,Ghiocelul de aur’’ – 2.500 lei, Premiul I – 1.500 lei, Premiul II – 1.200 lei, Premii III – 1.000 lei, Premiul de popularitate – 500 lei, Premiul’’ Şerban Georgescu’’ – 500 lei şi Premiul Radio România Actualităţi. De asemenea, laureaţii vor primi diplome şi plachete iar cei care nu se vor afla pe podium vor fi recompensaţi cu diplome de participare. Cuantumul sau numărul premiilor acordate de către organizatori poate fi mărit prin contribuţia unor sponsori.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.